Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Nádudvarról Somogyi Piroska ínycsiklandó, bár nem éppen diétás receptet küldött. Egy évben kétszer-háromszor készíti, ennyi bukás a kalóriák ellenében talán megengedhető.
Rántott sertésköröm
Hozzávalók: sertésköröm, só, fokhagyma, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
Veszek egy nagyobb sertéskörmöt, a hentessel hosszában és keresztben is elvágatom. Megtisztítom, megmosom, és mintha kocsonyát főznék, felteszem kuktában. Semmi más fűszert nem teszek bele, csak sót és sok fokhagymát. Jó puhára főzöm, kiszedem a vízből, a végéről a körmöt leveszem. Ha kihűlt, lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában megforgatom. Olajban szép pirosra sütöm. Melegen igen finom. Burgonyát sütök hozzá, és savanyúsággal tálalom. A levét tányérokban megdermesztem, és úgy eszem, mint a kocsonyát.
Fodi antal gyömörei levélírónk 81 éves. Hűséges olvasónk a konyhában is helytáll. Kedvenc süteményét, a diós stanglit, rendszeresen süti. Szereti, ha mindig van otthon a sokáig eltartható, finom édességből. Bevallja, a recept elküldésére az ösztönözte, hogy elolvasta lapunkban a Csodálatos dió című írást.
Diós stangli
Hozzávalók:
A tésztához: 25 dkg dió, 25 dkg kristály- vagy porcukor, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, 1 késhegynyi őrölt fahéj, 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, pár csepp citromlé.
A tetejére: 1 tojásfehérje, 10 dkg cukor, pár csepp citromlé.
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. A tésztát kisodorjuk körülbelül 6-7 mm vastagra. Ezután felverjük kemény habbá a tojásfehérjét, hozzáadjuk a cukrot meg a citromlét, és rákenjük a tésztalapra. Egyujjnyi szélesre daraboljuk, majd tepsibe rakjuk, amelyet nem kell kikenni. Lassú tűzön sütjük. Egy adagból körülbelül harminc darab stangli lesz.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu