Róluk szól a hír

ABC2006. 10. 20. péntek2006. 10. 20.
Róluk szól a hír

Julija Timosenko
A volt ukrán miniszterelnöknő nyakéke körüli vitába torkollott a képviselők kedvezményeinek megszüntetéséről szóló, végül elutasított parlamenti indítvány Kijevben. "Minden kiváltság elválasztja a képviselőket a néptől" - szónokolt az exminiszterelnöknő, aki egyébként dúsgazdag üzletasszony. Az egyik képviselő, Jevhen Kusnarjov erre azzal vágott vissza, hogy a Timosenko nyakát övező gyöngysor árából "egy család öt évig megélne". A politikusnő erre teátrális mozdulattal letépte nyakából gyöngysorát, és odanyújtotta Kusnarjovnak: becsültessék csak fel nyugodtan. Az újságírók el is vitték egy ékszerészhez - s ezúttal az ő térfelükön volt a találat: a nyakék bizsunak bizonyult.

Bill Clinton
A volt amerikai elnök, úgy látszik, a hatvanon túl is képes féltékennyé tenni egy 28 éves szépfiút! A filmsztár, Ashton Kutcher egy tévéshow-ban panaszkodott a volt elnökre, hogy valósággal nyomult feleségére, aki nem más, mint a híres sztár, Demi Moore. Demi, Kutcher és Clinton egy jótékonysági gálán került egymás mellé, és vacsora közben Clinton megpróbálta "felszedni" az egykori szexszimbólumot. Legalábbis az ifjú férj szerint, aki igencsak neheztelt, amiért a másik kettő meghitten beszélgetett egymással egész este. - Általában tapadnak rám a nők, nem gondoltam volna, hogy egy hatvanas apóka leköröz, ráadásul a saját feleségemnél - siránkozott Ashton Kutcher.

Madonna
Az énekesnő és filmrendező férje a világ egyik legszegényebb országában, a dél-afrikai Malawiban fogadott örökbe egy 13 hónapos fekete kisfiút. A 48 éves sztárnak két saját gyermeke van, életkora miatt többet már nem szülhet, ilyen okból választották az örökbe fogadást. S azért a harmadik világból, hogy egy igazán rászoruló gyermeken segíthessen. A kis David születése után vesztette el édeanyját, s azóta egy árvaházban nevelkedett. Itt látta meg a világ egyik leggazdagabb asszonya. Bár emberjogi szervezetek tiltakoztak a gyermek saját környezetéből való kiemelése ellen, nyomós érvnek számított az engedélyezéskor az is, hogy az énekesnő megígérte: felállít egy négyezer kisgyerek ellátására alkalmas nevelőotthont Malawiban. Bár Madonna jó szándékát felesleges megkérdőjelezni, azért meg kell említeni: a sztárok között mostanában nagy divat egzotikus babát adoptálni. Angelina Jolie egy kambodzsai és egy etiópiai babát, Meg Ryan pedig egy kínai kisgyermeket fogadott örökbe.

Luciano Pavarotti
A világhírű tenor súlyos betegségből lábadozik. Bár orvosai szerint javulásnak indult a hasnyálmirigyrákkal küszködő énekes állapota, a tenor nem tesz meg mindent a gyógyulásért. Rengeteget eszik, különösen az édességnek nem tud ellenállni. A kórósan elhízott, cukorbeteg énekes egész nap az evéssel van elfoglalva, ami könnyen a halálához vezethet.

Ezek is érdekelhetnek