Receptek

Férfiak kezében a fakanál

ABC2006. 11. 10. péntek2006. 11. 10.
Receptek

Szemán Imre Zoltán tiszacsegei olvasónk családja egyik kedvelt húsételének receptjét küldte el abban a reményben, hogy másoknak is ízleni fog.

Alufóliás csirkemell

Hozzávalók: 70 dkg csirkemell, 60 dkg burgonya, 16 dkg gomba, 4 tojás, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 csipetnyi törött bors, 1 mokkáskanálnyi grill fűszerkeverék.

A csirkemellet kicsontozom, és húsverő kalapáccsal 3-4 mm vastagságúra lapítom. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megfuttatom. Beleteszem az apróra vágott gombát, és tovább pirítom. Meghintem a finomra vágott petrezselyem zöldjével, törött borssal, grill fűszerkeverékkel. Ráöntöm a felvert tojásokat, és megszórom kevés zsemlemorzsával. Sűrűsödésig a tűzön kevergetem, utána kihűtöm. A csirkemelleket megkenem a tojásos gombapéppel, felgöngyölöm, és vékonyan olajozott alufóliába tekerem. A burgonyát héjában megfőzöm, amikor kihűlt, megtisztítom, és 3-4 mm-es karikákra vágom. Vékonyan olajozott sütőlemezre rakom, sóval, borssal ízesítem, és mellé teszem a fóliás hústekercseket. Jó húsz perc alatt megsütöm. Tálalás előtt az alufóliát levéve a húst felszeletelem, és a pirosra sült burgonya tetejére teszem.

Kiskőrösről Kelemen János a család, gyerekek, unokák, ismerősök kedvelt édességeként ajánlja mindenki figyelmébe a könnyen, gyorsan elkészíthető répás süteményt. Mércének használjunk egy kétdecis poharat vagy műanyag tejfölösdobozt.

Sárgarépakuglóf

Hozzávalók: 1 pohár porcukor, 1 pohár étolaj, 2 pohár liszt, 2 kávéskanál sütőpor, 2 kávéskanál fahéj, 1 kávéskanál só, 3 tojás, 3 pohár reszelt sárgarépa, 1 pohár vágott dió, %u013E pohár szőlő (mazsola), zsír és liszt a forma kikenéséhez.

A porcukrot összekeverjük az olajjal. Hozzáadjuk a tojásokat, jól összedolgozzuk. Külön edényben elvegyítjük a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a sót. Összekeverjük az egészet, végül beleadjuk a reszelt sárgarépát, az apróra vágott vagy darált diót, a szőlőt (vagy a megmosott, lecsepegtetett mazsolát). Zsírral kikent, liszttel beszórt kuglófsütőbe öntjük a masszát. Lassú tűzön sütjük, és csak akkor szeleteljük, ha teljesen kihűlt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek