Receptek

ABC2007. 01. 26. péntek2007. 01. 26.
Receptek

Kolbászkarikák kelttésztával

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 1 Rama margarin, 3 dkg élesztő, fél dl tej, 1 evőkanál só, 2 egész tojás, 1 tojássárgája, tejföl, 10 dkg lángolt vagy füstölt kolbász, a tetejére tojásfehérje.

Az élesztőt a tejben megkelesztjük. A lisztet a margarinnal, a sóval, a két egész tojással, a tojássárgájával meg annyi tejföllel dolgozzuk össze, hogy jó könnyű, dagasztható legyen a tészta. Félórát hagyjuk kelni. Ujjnyi vastagra kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Az egyik tésztalapra egy karika lángolt vagy puha füstölt kolbászt rakunk, egy másikat a tetejére teszünk, a szélét kissé az ujjunkkal megnyomkodjuk. Ismét egy kicsit kelni hagyjuk. A tetejét késsel bekockázzuk, tojásfehérjével megkenjük, és szép pirosra sütjük.

Alma palacsintatésztában

Hozzávalók: 80 dkg alma, 8 dkg porcukor, 3 tojás, 15 dkg liszt, 2 dl fehérbor, 2 evőkanál rum, 4 dkg vaj, só, 5 dkg vaníliás cukor, 10 dkg baracklekvár, 2 dl olaj a sütéshez.

A megtisztított almát kettévágjuk, a magházát kivágjuk. Húsát fél centi vastag szeletekre vágjuk. Meghintjük porcukorral, ízlés szerint meglocsolhatjuk rummal is. A lisztből csipetnyi sóval, kevés porcukorral, a tojássárgákkal, a borral és az olvasztott vajjal sűrű palacsintatésztát keverünk. A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, és belekeverjük a masszába. Az almaszeleteket lisztbe, majd a sűrű tésztába mártjuk, és bő, forró olajban megsütjük. Vaníliás porcukorral meghintjük, és rummal ízesített baracklekvárt kínálunk hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek