Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Kupecz Sándorné Szarvasról azt írja, gyermekkorától rendszeres olvasója lapunknak. Receptpályázatunkra küldött salátáját előző este beáztatott, nagy szemű fehér babból készíti.
Téli babsaláta
Hozzávalók: 50 dkg fehér bab, 2 dl tejföl, 3 tojássárgája, 2 fej lila hagyma, só, cukor, ecet.
A beáztatott szárazbabot sós vízben puhára főzöm. Kevés ecettel, cukorral, esetleg kis sóval ízesítem. Így hagyom kihűlni. Simára keverem a tojássárgájákat a tejföllel és kb. 1 dl babpáclével. Végül a leszűrt babot jól összekeverem a tejfölös páclével és a finomra szelt lila hagymával. Meghintem apróra vágott, friss petrezselyem zöldjével, és néhány órán át a hűtőben érlelem.
Az iregszemcsei Séllei Tímeát nagyon érdekli a sütés-főzés tudománya, pedig még csak 12 éves. Nagymamájától kapta az elküldött, jól bevált, házias süteményreceptet.
Mama kelt kiflije
Hozzávalók:
A tésztához: 5 dl tej, 3 dkg élesztő, 20 dkg margarin, csipet só, 1 evőkanál cukor, 30 dkg liszt
A töltelékhez: darált dió (mák vagy kakaó, esetleg lekvár), cukor, tej.
A tejet, a cukrot, a sót és 5 dkg margarint az elmorzsolt élesztővel megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Lágy tésztát dagasztunk belőle, és megkelesztjük. Ha megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk. A 15 dkg margarint óvatosan rákenjük. Kalács alakba összehajtogatjuk, és pihentetjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Majd a kockákra vágott tésztát ízlés szerint ízesítjük (a töltelékbe a cukor és a tej mellé kerülhet mák, dió, kakaó, esetleg lekvár). A kockákat egyenként kifli formára tekerjük, tetejét tejjel megkenjük. Előmelegített, forró sütőben megsütjük. Sütés után ízlés szerint porcukorral meghinthetjük.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu