Róluk szól a hír

ABC2007. 03. 09. péntek2007. 03. 09.
Róluk szól a hír

Hillary Clinton
Az ex first lady már csak e-mailben hajlandó férjével érintkezni. Barátaik szerint nem tudja megbocsátani Billnek, hogy korábban többször is megcsalta. Amikor együtt jelennek meg a nyilvánosság előtt, az csak a médiának meg a választóknak szól. A férj ugyan próbál békülni, de neje hajthatatlan. Bill Clinton mindenesetre támogatja feleségét a politikai küzdelmekben, mivel közismert, hogy Hillary megcélozta az elnöki széket. Kérdés, hogy az exelnök támogatása használ-e vagy éppenséggel hátrányos az asszonynak, aki sok évig igen megosztó személyiségnek számított Amerikában, s igazából akkor lett népszerű, amikor emelt fővel, méltósággal viselte férje szexbotrányát.

Elizabeth Taylor
Az utolsó nagy amerikai filmdíva 75. születésnapját ünnepelte a napokban. Már négyéves korában szerepelt filmekben. A gyönyörű kislányból aztán gyönyörű asszony lett, aki színészként is tehetségesnek bizonyult. A hatvanas években a világ legjobban fizetett sztárjának számított, a Kleopátra címszerepéért addig soha nem látott, egymillió dolláros álomgázsit kapott. Nyolcszor volt férjnél, ebből kétszer a nagy brit színész, Richard Burton vette el. Viharos, szenvedélyes kapcsolatuk közös filmjeiknek jót tett, nagy sikerű, kiváló alakításokat hoztak létre. Liz Taylor háromszor kapott Oscar-díjat. Filmes karrierje a nyolcvanas évek végére lényegében befejeződött, egészségi állapota a drogok és az alkohol hatására erősen megromlott, a sztár tolószékbe kényszerült. Nevezetes jótékonyságáról: az AIDS-kutatásokra igen sok pénzt áldoz.

Bill Gates
A Microsoft atyja saját lányát letiltotta a netről. Pontosabban: számos korlátozó kódot szereltetett fel a tízéves Jennifer számítógépére, és a cég ellenőrző programjának segítségével állandóan figyelemmel kíséri, hogy a gyerek milyen weboldalakra látogat. A kislány nem lóghat egész nap a világhálón, naponta csak háromnegyed órát internetezhet.

Daniel Radcliffe
A 17 éves filmsztár a világon számos tini lány imádottja. Harry Potter alakítója ma a világ leggazdagabb olyan tizenévese, aki saját munkájából szerezte vagyonát. A tehetséges fiatal színész azonban nem akarja, hogy örökre a varázslótanonc szerepébe skatulyázódjon, ezért boldogan vállalt el egy színpadi főszerepet Londonban. Peter Shaffer Equus című darabjában (Sidney Lumet harminc évvel ezelőtti filmváltozatában Richard Burton is játszott) az őrült fiút alakítja. Szerepe szerint részt vesz egy szerelmi jelenetben, káromkodik, cigarettázik, lovakat vakít meg, és közel tíz percig anyaszült meztelenül mutatkozik a színpadon. Ez utóbbi körülmény miatt már a nyilvános próbák is annyi rajongót vonzottak, hogy csak rendőri segítséggel tudták feloszlatni a tömeget.

Ezek is érdekelhetnek