Róluk szól a hír

ABC2007. 04. 06. péntek2007. 04. 06.
Róluk szól a hír

Angela Merkel
A német kancellár újra divatba hozta a kézcsókot. Igaz, nem szándékosan, de tekintélye folytán egyre több tárgyalópartneréből váltja ki a tiszteletadásnak és hódolatnak eme formáját. Most már nemcsak a franciáktól és a lengyelektől, a két hagyományosan "kézcsókos" nemzetből való férfiak, hanem honfitársai közül is egyre többen köszöntik ily módon. Ez illik is a politikusnő megváltozott, nőiesebb megjelenéséhez. Bár ezt az üdvözlési formát sokan - különösen a fiatalok - zavarba ejtőnek tartják, s nem is igen tudják fogadni, azért a nők többsége örül neki. Érdekesség: az angol királynőnek nem illik kezet csókolni!

Justin Timberlake
A popsztár szerint női rajongói egyenesen ijesztőek, sokkolja őt az a tény, hogy rajongók százai sokszor napokig lesik, kukkolják a szálloda előtt, amelyben épp tanyázik, arra várva, hogy lecsaphassanak rá. "Sok lány a szállodám körül ólálkodik, hogy akár egy pillanatra is láthasson. Ez nagyon-nagyon gyerekes! A tini lányok olyan elszántak és őrültek, hogy az már ijesztő. Habár igazság szerint az idősebb nők is ugyanolyan őrültségekre képesek!" - nyilatkozta Justin nekikeseredve.

Bono
Az ír U2 együttes frontembere magas kitüntetést kapott: lovaggá ütötték Nagy Britanniában. A Sir címet azonban nem használhatja, mivel ír állampolgár. A zenész azért kapta az elismerést, mert évek óta keményen dolgozik azért, hogy a jóléti államok eltöröljék a szegény afrikai országok adósságait. Tony Blair miniszterelnök személyes hangú levélben köszöntötte Bonót, elárulva, hogy legkedvesebb együttese a U2.

Ezek is érdekelhetnek