Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Zöldségesünk kedvence
Hozzávalók: 10 dkg császárszalonna; 2 fej vöröshagyma; 2-3 gerezd fokhagyma; fél kg darált sertéshús; só; bors; pirospaprika; 10-12 dkg rizs; 2-2,5 kg kelbimbó; margarin, zsemlemorzsa a kenéshez; 4 dl tejföl; 10 dkg sajt.
A vékony csíkokra vágott császárszalonnát enyhén megpirítom, ráteszem az apróra vágott vöröshagymát, és addig dinsztelem, míg aranybarna nem lesz. Ráteszem a meghámozott, összezúzott fokhagymát, a darált sertéshúst, és összepirítom. (Marhahúsból is érdemes kipróbálni, csak azt egy kicsit tovább kell pirítani.) Ízlés szerint fűszerezem a sóval, borssal, pirospaprikával. Közben a rizst és a kelbimbót külön-külön megfőzöm sós vízben. Mikor elkészült a hús - kb. 40 perc múlva -, összekeverem a megpuhult rizzsel.
Egy tűzálló tálat kivajazok, megszórom kevés zsemlemorzsával, hogy ne ragadjon le az étel. Beleöntöm a kelbimbó felét, erre jön a rizses darált hús fele, majd egy kevés tejföl következik. Aztán még egyszer megismétlem a rétegezést, ám ezúttal a végén már sok tejföllel öntöm nyakon. A tetejét megszórom a reszelt sajttal, és előmelegített, közepes lángú sütőben - 180 fokon, gázsütő 5. fokozat - készre sütöm (kb. 20 perc alatt). Friss fűszernövénnyel díszítem.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu