Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk:

ABC2007. 07. 27. péntek2007. 07. 27.

Kép: Pásztornyárs Fotó: Sárközy György

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Pásztornyárs Fotó: Sárközy György

Pásztornyárs

Hozzávalók: 20 dkg vesepecsenye · vagy hátszín · 20 dkg sertésszűz · 15 dkg báránycomb · 20 dkg pulykahús · 20 dkg csirkemell, 10 csirkeszárny · 5-10 dkg füstölt szalonna · 3 fej hagyma · 3 paradicsom · 2 színes paprika · só, bors,  · gerezd fokhagyma · 1 teáskanál pirospaprika

A különböző húsokat, a szalonnát, paradicsomot és paprikákat nagyobb kockákra, a hagymát vastagabb szeletekre vágom. Sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítem. Váltakozva – lehetőleg hús-zöldség sorrendben – nyársra húzom, megszórom pirospaprikával, majd parázs felett forgatva türelmesen megsütöm. Kenyérrel, salátával tálalom.

Csupaszín szőlősaláta

Hozzávalók: 8-10 szárzeller · 2 közepes sárgarépa · 2 közepes cukkini · 1 pritaminpaprika · 1 szál póréhagyma · 1-1 fürt piros és fehér szőlő · 1 evőkanál vaj v. margarin · 1 ek. olívaolaj · 1 ek. borecet · koriander · lestyán vagy zeller zöldje

A zöldségeket alaposan megtisztítom, és – a szépérzékünknek adózva – szőlőszem nagyságú darabokra vágom, valamint a pórét felkarikázom. Serpenyőben vajat hevítek, hozzáadom a zöldségeket, és csupán 1-2 percig sütöm, hogy roppanósak maradjanak. Amikor a zöldségegyveleg langyosra hűlt, olívaolajjal és borecettel meglocsolom, hozzáadom a szőlőszemeket, és mindezt lazán (hogy ne törjenek az „alkatrészek”) összekeverem. Salátástálba öntöm, a tetejét koriander-, lestyán- vagy zellerlevelekkel díszítem. Lehűtve a legfinomabb.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek