Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk:

ABC2007. 09. 25. kedd2007. 09. 25.
Kóstoljon bele a vidék ízébe!

Cukkinikrémleves pirított kenyérkockával
Hozzávalók: 1 cukkini, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 pohár tejszín, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál ételízesítő, 2-3 szelet kenyér, só, fehérbors, 1 evőkanál olaj, 1 kávéskanál vaj.
A cukkinit megmosom, a végeit levágom, és egy kb. 2 cm-es darabot félreteszek – ezt blansírozom a végén –, a többit meghámozom, a magot a közepéből egy kiskanállal kikaparom, majd apró kockára vágom. Az olajon az ételízesítővel fedő alatt megpárolom (kb. 10 perc), majd megszórom a liszttel, és felöntöm kb. egy liter vízzel. Szép lassan adagolva belekeverem a tejszínt, hozzáadom a fűszereket, ízesítem és összefőzöm. Amikor a cukkini megpuhult, turmixolom. A kenyérszeleteket felkockázom, és a vajon megpirítom. A tányérokba szervírozott levesre szórom ízlésesen. Ezután a félretett, apró kockára vágott és blansírozott (leforrázott és kb. fél percig főzött) cukkinit szórom bele, majd frissen vágott petrezselyem zöldjével díszítem.
Trükk: A cukkini íze friss tárkonnyal és oregánóval, valamint hagymával és fokhagymával érvényesül a legjobban.

Almás pogácsa
Hozzávalók: 1 kg zöld alma, 25 dkg búzakorpa, 3-4 g szódabikarbóna, folyékony édesítő, néhány csepp olívaolaj.
Pofonegyszerű az elkészítése! Legelőször megmosom és lereszelem a zöld almát, majd az összes többi hozzávalót hozzáöntöm, és az egészet jól összedolgozom. A teflonsütőt felhevítem egy kevéske olajjal. A masszából kis pogácsányi adagokat sütök úgy, hogy gombócokat formálok, aztán a sütőben ezek tetejét egy kicsit megnyomkodom. Fahéjas kefírrel vagy joghurttal nagyon finom.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek