Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk

ABC2007. 09. 28. péntek2007. 09. 28.

Kép: Kakukkfüves tojássaláta fotó: Németh András Péter

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Kakukkfüves tojássaláta fotó: Németh András Péter

Kakukkfüves tojássaláta
Hozzávalók: 8 tojás, 1-1 sárga, zöld és piros, vastag húsú kaliforniai paprika, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 citrom leve, só, őrölt feketebors, 4 evőkanál olívaolaj, 1 kis csokor kakukkfű, 10 dkg rokfort sajt.
A tojásokat keményre főzöm, megtisztítom és hagyom kihűlni. A paprikákat megmosom, és apró kockákra vágom. A hagymát megtisztítom, majd finomra aprítom. A citromléből, olívaolajból és a finomra vágott kakukkfűből habverő segítségével salátaöntetet készítek, sóval és frissen őrölt borssal ízesítem. A tojásokat kockákra vágom, hozzáadom a már feldarabolt hagymát és a paprikát, majd egy tálban az egészet összekeverem az öntettel. Tizenöt percre a hűtőszekrénybe teszem, tálalás előtt a rokfortot szétmorzsolom és a salátára szórom.

Bajor szilvás lepény
Hozzávalók: 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 2 tojás, 1 csipet só, 30 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 1 kg magozott, félbevágott szilva, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál fahéj.
A margarint a két egész tojással és a cukorral habosra keverem, sózom, majd a sütőporral összekevert lisztet fokozatosan a vajas masszához adagolom. Ha túl sűrű, egy kevés tejet öntök hozzá. A tepsit kibélelem sütőpapírral, és egyenletesen elosztom rajta a tésztát. Villával megszurkálom a tetejét – hogy könnyebben átsüljön –, majd a felezett szilvákat hamvas oldalukkal felfelé szorosan ráfektetem, úgy, hogy befedjék az egészet. Villanysütőben, 200 fokon, körülbelül 40 percig sütöm. Miután kiveszem a sütőből, megszórom fahéjas cukorral.

Trükk
A tésztának olyan sűrűnek kell lennie, hogy a kanálon megtapadjon, de idővel le is essen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek