Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Tepsis heringsült
Hozzávalók: 1 kg tisztított heringtörzs; fél kg hagyma; 2 dl olívaolaj; halfűszer-keverék; citrom, kapor; chilipaprika; 2 gerezd fokhagyma.
Az olívaolajat összekeverjük a halfűszer-keverékkel, a citrom levével, a kaporral, a chilipaprikával és a zúzott fokhagymával. A haltörzseket ebben a pácban forgatjuk meg, és körülbelül egy órán át állni hagyjuk. Közben a hagymát megtisztítjuk, és szép karikákra vágjuk. (A halat rácsos tepsiben érdemes kisütni.) A hagymaszeleteket a rácsra fektetjük, majd a bepácolt halat szorosan egymás mellé rakva a hagymaágyra helyezzük. Ízesebb lesz, ha a halak tetejére is teszünk 1-1 hagymakarikát, és a fűszeres olajjal is megöntözzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és a halat kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Tejszínes gombakrémleves
Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma; 1 kg gomba; olaj; só; bors; pirospaprika; vegeta; 1 evőkanál liszt; 1 l húsleves; 2 dl főzőtejszín; petrezselyemzöldje.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon, lassú tűzön megpirítjuk, és hozzákeverjük a darabolt gombát. Alaposan összekeverjük, pirospaprikázzuk, sózzuk, borsozzuk, egy csipet vegetát szórunk bele, és együtt pároljuk. Ha puha a gomba, levesszük a tűzről, megszórjuk egy evőkanál liszttel. Kevés vízzel felengedjük, jól kikeverjük, majd hozzáöntjük a húslevest, és együtt főzzük, forrás után kb. 10 percig. Ekkor levesszük a tűzről, főzőtejszínnel sűrítjük, összeforraljuk, és galuskát szaggatunk bele, amit már előre elkészítettünk. Egy kicsit állni hagyjuk, tálalás előtt megszórjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjével.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu