Bűnről bűnre

Száz lövés az ablakból

ABCPalágyi Béla2008. 01. 25. péntek2008. 01. 25.
Bűnről bűnre

Bár sok húron játszanak a hazai bűnözők, azért mostanában nem volt gyakorlat, hogy egy helyszínen golyózápor fogadja a kiérkező rendőröket. A tengerentúlról érkeztek fegyveres tömeggyilkosokról hírek, ezeket azonban elintéztük azzal, hogy „hja, ezt teszi, a liberalizált fegyvervásárlás…” Téten új fejezet kezdődött: a jövőben a kivonuló bűnüldözők felszereléséből aligha fog hiányozni a golyóálló mellény. De nem árt, ha a mentősök is beöltöznek talpig páncélba. A dunántúli településen a börtönviselt B. László reggel arra ébredt, hogy vele szörnyű méltánytalanság történt! Hat óra előtt néhány perccel felkereste a helyi Szent Antal Idősek Otthona vezetőnőjét, aki korábban elbocsátotta. Fojtogatta, orrcsontját törte az asszonynak, majd hazament, és közölte szüleivel: „Elköszönök tőletek, agyonütöttem K. Juditot, börtönbe nem megyek, inkább végzek magammal!” Ezután tüzelőállást foglalt a házuk ablakában, és várta a kiérkező rendőröket. Ők jöttek is gyanútlanul, mire B. László a saját maga barkácsolta puskájából tüzet nyitott. Az egyik rendőrt hasba lőtte, neki később a veséjét ki is kellett operálni. A záporozó golyók egyike elpattant, és megsebesítette a közben kiérkezett mentőst is. Bent, a lakásban a szülők várták a végzetüket, amit fiuk nekik is beígért. Aztán meggondolta magát, az édesanyjának végrendeletet diktált, melyben a szerveit a győri Petz Aladár kórházra testálta. Ezután halántékon lőtte magát, majd a mentőben meghalt.
Amikor összeszámolták a helyszínen a háború nyomait, kiderült, közel száz lövést adott le a férfi, ebből 54 találta el a határőrség terepjáróját és 18 a rendőrautót. Régebben az egykori bokszoló kezétől halt meg az öccse, ami miatt börtönben is ült. Egyesek szerint pszichiátriai kezelés alatt is állt, és a változó időjárás miatt „borult ki”. Ezt erősítette az a hír is, hogy aznap egy zavarodottnak tűnő férfi Győrött rátámadott az őt igazoltatni akaró rendőrre, amiért a pszichiátriára akarták szállítani.
Remélem, azért van még pszichiátria, és nem igaz az az újsághír, hogy az ellátás nélkül maradt gyógykezeltek felügyelet nélkül járkálnak közöttünk. És persze néha kiborítja őket az időjárás...

Ezek is érdekelhetnek