Horoszkóp

Január 18-24.

ABC2008. 01. 18. péntek2008. 01. 18.
Horoszkóp

A hét jelentős égi eseménye, hogy a Plútó jegyet váltott: a Nyilast elhagyva a Bakba lépett, s e jegyben fog tartózkodni az elkövetkezendő 14 esztendőben. E tranzit változásokat hozhat a hatalmi viszonyokban, elfogadott struktúrákban, szokásokban.

A mi életünkben az alkalmazkodás szükségességére hívja fel a figyelmet: talán megrendülhet pozíciónk, vagy egyszerűen csak kiüresednek céljaink, az élet eddig megváltoztathatatlannak hitt keretei hirtelen leomlanak. A változások persze – ahogyan egy ilyen lassan járó bolygónál az lenni szokott – valószínűleg nem azonnal fognak ránk törni. Mégis jó, ha felkészülünk a váratlanra.

E planéta túlvilágot, mélytudatot jelképező világába a felsőbb istenek közül csak az ifjú Hermész juthatott be. Ha kétségek gyötörnek, mindig segít, ha felidézzük gyermeki énünket.

Érdekes anekdota, hogy mikor 1930-ban felfedezték e bolygót, bölcs öreg csillagászok végül is egy tizenegy éves kislánynak, Venetia Burney-nek egy professzor által közvetített névválasztását fogadták el a naprendszer legtávolabbi bolygója megjelölésére: így lett annak neve Plútó. A gyermek persze nem ismerte az arisztotelészi tézist, miszerint „az istenek valaha csillagok voltak". Hermész mégis az ő képében üzent, habár a kislány valójában a Mickey egér Plútó kutyájára gondolt.

Ezek is érdekelhetnek