Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Pandúrleves malackörömmel
Hozzávalók: 60 dkg malacköröm, 2 vöröshagyma, 1 citrom, só, 5 szem feketebors, 1 kis csokor kakukkfű, 5 dkg sertészsír, 1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál pirospaprika, eperlevél- vagy kockatészta.
A körmöket gondosan megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk. Bő vízben sóval, borssal meg az apróra vágott hagymával ízesítve megfőzzük. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a citrom kifacsart levét és a reszelt héját. A kakukkfű levélkéit lehúzzuk a szárról, és szintén a levesbe dobjuk. Még jó félórát főzzük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk. Közben a zsiradékból a liszttel meg a pirospaprikával magyaros rántást készítünk, és feleresztjük az átszűrt lével. A tésztát egy kevés zsiradékon megpirítjuk, a forrásban lévő leveshez adjuk, és puhára főzzük. Ezután a körmöket is visszatesszük a fazékba, majd az elkészült levest forrón tálaljuk.
Mákkal töltött túrógombóc diókabátban
Hozzávalók: 1 l tej, 18 dkg búzadara, 3 tojás, 20 dkg tehéntúró, 2 zsemle, 30 dkg porcukor, fél citrom héja, 15 dkg baracklekvár, 15 dkg darált mák, 10 dkg dió, 1 evőkanál rum, 10 dkg vaj, só.
A forrásban levő tejbe habverővel belekeverjük a darát. Sűrűre főzzük, és amikor kezd hűlni, hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a tojásokat, a lehámozott, apró kockákra vágott zsemléket, reszelt citromhéjat, 5 dkg porcukrot, csipet sót. A tésztát kb. 15 percig pihentetjük. A lekvárhoz 2-3 evőkanál porcukrot adunk, majd hozzákeverjük a mákot meg a rumot. A tésztából hengereket formázunk, 12 részre vágjuk, kissé szétlapítjuk, és mindegyikre teszünk a lekváros máktöltelékből. Gombóccá formázzuk, majd forrásban levő, enyhén sós vízben kb. 10-15 perc alatt kifőzzük. Óvatosan kiszedjük, jól lecsurgatjuk, előmelegített tálra rakjuk. Forró vajjal meglocsoljuk, és cukorral elkevert darált dióban megforgatjuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu