Van egy történetünk

Szexturistanők Kenyában

ABCUjlaki Ágnes2008. 01. 04. péntek2008. 01. 04.
Van egy történetünk

Virágzik a szexturizmus az afrikai országban, és nemcsak férfiak látogatják emiatt az országot, hanem gazdag fehér nők is. Ötven-hatvan éves, sőt még ennél is idősebb, otthon köztiszteletben álló, pénzes asszonyok az ott töltött időre gyakorlatilag megvásárolják maguknak a daliás, fiatal maszáj fiúk szolgáltatásait. Az idegenforgalom újszerű ágazatáról statisztikai felmérés nemigen van, de a partvidékiek becslése szerint a gazdag országokból Kenyába látogató egyedülálló aszszonyok közül minden ötödik csak a szex miatt jön.
A helybéli turisztikai hivatal tisztségviselőinek érzelmei ezzel kapcsolatban ellentmondásosak. A haszonnak ugyan örülnek, de erkölcsi érzékük berzenkedik. A szállodások meg éppenséggel vacak szobákat adnak az ilyen nőknek… Ezek a nők egyébként nagyon sokat kockáztatnak, legfőképpen a saját egészségüket és életüket. A helyi lakosság 7 százaléka hordozza ugyanis az AIDS vírusát.
Kenyában a „hagyományos” szexturizmus is virágzik. A kormány és az UNICEF, az ENSZ gyermekvédelmi szervezete közös felmérése szerint a négy óceánparti körzetben összesen tizenötezer fiatalkorú lány – a 12–18 év közötti korosztály egyharmada – „dolgozik” a szexiparban, egyötödük főfoglalkozású prostituáltként. Több ezer a testükből élő fiúk száma is. Az idős fehér turisták a hivatalos gyermekkorból éppen csak kinőtt lányokat és fiúkat keresik. A nyomukban megjelentek a kéjvágyó idős nők is. Arra vigyáznak, hogy ne menjenek a törvényes korhatár alá. Elégedettek, hogy a szegény afrikai országban nyugodtan művelhetnek olyasmit, amiért otthon közmegvetés járna.

Ezek is érdekelhetnek