Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2008. 02. 29. péntek2008. 02. 29.
Kóstoljon bele a vidék ízébe!

Zsályás túrógombóccal bélelt szalonnás jércemell

Hozzávalók: 4 jércemellfilé; 1 tojás; 25 dkg szeletelt bacon szalonna; 1 púpozott evőkanál búzadara; 25 dkg tehéntúró; 1 kis csokor zsálya; só.

A túrót összekeverjük a tojással, a búzadarával, a finomra vágott zsályával meg egy csipet sóval. A jércemellfiléket a vastagabb végük felől felszúrjuk, habzsákkal betöltjük a túrós tölteléket. A húst ezután enyhén megsózzuk, baconba göngyöljük, tepsibe rendezzük, fóliával letakarjuk, és 130 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, s a szalonnás jércemellet 200 fokon ropogósra pirítjuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek