Van egy történetünk

Veszedelmes viszonyok

ABCUjlaki Ágnes2008. 03. 28. péntek2008. 03. 28.
Van egy történetünk

Mióta világ a világ, a hatalom vonzza a nőket. S mert a politikusok, vezetők, uralkodók is esendő emberek, sokan nem tudnak ellenállni a kísértéseknek. A különbség csak az a régebbi korok és napjaink között, hogy egykor takargatták, ma meg már nem vagy alig titkolják a félrelépéseket. John F. Kennedy kalandjairól például teljes stábja és alighanem a felesége is tudott, valamint vélhetően a bennfentes sajtó is, ám ezek soha nem kerültek nyilvánosságra. Francois Mitterand francia elnöknek volt egy másik családja is balkézről, de ez is csak halála után derült ki. Hogy más szelek fújnak, azt Bill Clinton és Monica Lewinsky enyelgésének kipattant botránya mutatta éppen tíz évvel ezelőtt. Ezt már meg lehetett úszni...
A mai politikusok „lebukása” különösen akkor visszatetsző, ha tetteik nagyon is ellentétben állnak szavaikkal. Václav Klaus cseh államfő például választási kampányában így beszélt: „Ha önök nem akarják betartani civilizációnk ezeréves hagyományait, keresztény értékeit, a klasszikus családi értékeket, akkor ne szavazzanak rám, mert én ezeket az értékeket tisztelem.” Ez a tisztelete alighanem csak a kampány időszakára vonatkozott, a 66 éves, nős elnök ugyanis újraválasztása éjszakáját 25 éves szeretőjével töltötte.
A prostítúció elleni könyörtelen fellépésről volt híres Eliot Spitzer, New York város kormányzója is. A 49 éves férfi – korábban főügyész – rendszeresen igénybe vette egy prostituált-hálózat szolgáltatásait, alkalmanként többszázezer forintnyi ellenszolgáltatás fejében, ráadásul a “bizarr szexet” szerette. A csehnél kényesebb amarikai közvéleményt csak egy lemondással lehetett megnyugtatni. Spitzer kormányzó ájtatos arccal kért bocsánatot választóitól, miközben szegény felesége savanyú arccal állt mellette a sajtótájékoztatón. Pluszbüntetésként még azt is olvasnia kell nap mint nap, hogy legutóbbi partnere, a fiatal prostituált telenyilatkozgatja a lapokat arról, milyen szánalmas teljesítményt nyújtott az ágyban illusztris kuncsaftja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek