Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Bácskai gombócleves
Hozzávalók: 50 dkg nyers, füstölt dagadó, 1 kg burgonya, 30 dkg liszt, 2 babérlevél, 2 dl tejföl, 2 tojás, ételízesítő, fél csokor petrezselyem zöldje, só, őrölt bors, tárkonyecet.
A meghámozott burgonyát nyersen lereszeljük. A füstölt húst bő vízben megfőzzük, majd kivesszük, feldaraboljuk és megdaráljuk. A reszelt burgonyát a darált füstölt hússal, a tojással, csipetnyi sóval és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jól formálható tésztát kapjunk. A masszából kis gombócokat gömbölyítünk, majd őrölt borssal, pár csepp tárkonyecettel, babérlevéllel, kevés ételízesítővel fűszerezett füstölt lében kifőzzük. A gombócokat kiszedjük, a levét liszttel elhabart tejföllel besűrítjük. A gombócokat visszatesszük a levesbe, még egyszer felforraljuk, szükség szerint utánasózzuk. Tejföllel meglocsolva, apróra vágott petrezselyem zöldjével megszórva tálaljuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu