Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Epres kupolatorta
Hozzávalók: 6 tojás, 6 ek. cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 6 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor, só, 30 dkg eper, 8 lapzselatin, 2,5 dl eperszörp, 8 dkg cukor, 2 ek. citromlé, 2,5 dl tejszín, vaj és liszt a formához.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet tálba szitáljuk, összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rálapátoljuk a tojásfehérjét, majd a tetejére a maradék lisztet. Fakanállal összedolgozzuk, vigyázva, hogy a tojáshab ne törjön öszsze. Kivajazott, kilisztezett kerek tortaformába öntjük, és 170-180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Az epret kisebb darabokra vágjuk, az apróbbakat egészben hagyjuk. Pár szemet félreteszünk a díszítéshez. A zselatint kevés hideg vízben megpuhítjuk. Fél dl eperszörpöt a cukorral és a citromlével felmelegítünk, majd feloldjuk benne a zselatint. Hozzáöntjük a maradék szörpöt, majd beleforgatjuk az epret. A hűtőszekrényben addig pihentetjük, amíg a massza zselésedni kezd. Közben a tejszínt kemény habbá verjük, és apránként, egyenletesen a dermedő krémbe forgatjuk. A krém harmadrészét beletöltjük egy gömbölyű formába vagy tálba. Félbevágjuk a piskótalapot, egyik felét a tál méretének megfelelően kerekre szabjuk, és ráfektetjük a krémre. Ráhalmozzuk, és elsimítjuk rajta a maradék krémet. Befedjük a másik lappal, és kb. 4 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt tálra borítjuk, a tetejét tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu