Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Gombás-majoránnás tokány
Hozzávalók: 80 dkg marhalábszár, 15 dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál paradicsompüré, 1-2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, morzsolt majoránna, só, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 20 dkg gomba, 1 dl vörösbor, 1-2 kiskanál mustár, petrezselyemzöld.
A húst keskeny csíkokra vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, zsírjában megdinszteljük a hagymát. Beletesszük a húst, sózzuk, borssal, zúzott fokhagymával, majoránnával ízesítjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a addig pirítjuk, amíg a levét el nem főtte. Beletesszük a gombát, zöldpaprikát, paradicsomot, s tovább pároljuk. Ha kell, kevés vizet öntünk alá. Amikor a hús már majdnem puha, zsírjára sütjük, hozzáadjuk a bort, a mustárt, s készre pároljuk. Végül jöhet a petrezselyemzöld. Rizzsel, tarhonyával, burgonyával tálaljuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu