Kóstoljon bele a Vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2008. 05. 09. péntek2008. 05. 09.
Kóstoljon bele a Vidék ízébe!

Gombás-majoránnás tokány

Hozzávalók: 80 dkg marhalábszár, 15 dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál paradicsompüré, 1-2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, morzsolt majoránna, só, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 20 dkg gomba, 1 dl vörösbor, 1-2 kiskanál mustár, petrezselyemzöld.

A húst keskeny csíkokra vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, zsírjában megdinszteljük a hagymát. Beletesszük a húst, sózzuk, borssal, zúzott fokhagymával, majoránnával ízesítjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a addig pirítjuk, amíg a levét el nem főtte. Beletesszük a gombát, zöldpaprikát, paradicsomot, s tovább pároljuk. Ha kell, kevés vizet öntünk alá. Amikor a hús már majdnem puha, zsírjára sütjük, hozzáadjuk a bort, a mustárt, s készre pároljuk. Végül jöhet a petrezselyemzöld. Rizzsel, tarhonyával, burgonyával tálaljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek