Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Kép: Sajtos karalábé töltike szines tésztával 2008.04.18. fotó: Sárközy György
Sajtos karalábétöltike színes tésztával
Hozzávalók: 4 zsenge karalábé a leveleivel együtt,
15 dkg trappista sajt, 4 tojás, 20 dkg színes tészta, 5 dkg vaj, 1 evőkanál extra szűz olívaolaj,
1 dl fehérbor, só, őrölt bors
A karalábét meghámozzuk, lereszeljük, a leveleit félretesszük. Egy teflonserpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a reszelt karalábét és pirítani kezdjük. Amikor kicsit megpirult, hozzáadjuk a keményre főzött, apróra vágott tojásokat és a megreszelt trappista sajtot. Sóval, borssal ízesítjük, lassan sütögetjük, fakanállal óvatosan többször megforgatjuk vagy megrázogatjuk a serpenyőt, hogy le ne égjen. A sajt előbb-utóbb szépen megpirul, finom pörzsréteget képezve a tölteléken.
A tölteléket a megmosott, kiegyengetett karalábélevelekre adagoljuk, majd a töltött káposztához hasonló módon feltekerjük, csinos kis csomagokat formázunk. A töltikéket egy nagyobb lábasba sorakoztatjuk, aláöntjük a bort, és fedő alatt, forrástól számítva kb. 5 perc alatt megpároljuk.
A tésztát sós vízben majdnem puhára, al dente főzzük, majd leszűrjük és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A töltikéket tálra szedjük, és a forró tésztaköret kíséretében, forrón adjuk az asztalra.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu