Kóstoljon bele a vidék ízébe!

Gombapörkölttel töltött palacsinta

ABC2008. 07. 04. péntek2008. 07. 04.

Kép: Gombapörkölttel töltött palacsinta 2008.04.18. fotó: Sárközy György

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Gombapörkölttel töltött palacsinta 2008.04.18. fotó: Sárközy György

Hozzávalók: 50 dkg gomba, 2 vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, fél kaliforniai paprika, 2 újhagyma, 20 dkg liszt, 3 tojás, 2 dl tej, 2 dl olaj, só, őrölt bors, pirospaprika

A tojásokat tálba ütjük, megsózzuk, hozzászitáljuk a lisztet. A tejet apránként adagolva, folyamatosan kevergetve sima palacsintatésztát készítünk. Ha túl sűrű lenne, kevés szódavízzel hígíthatjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, és a tésztából hagyományos módon palacsintákat sütünk. A töltelékhez az egyik apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a  megtisztított, apró kockákra vágott gombát. Megszórjuk fűszerpaprikával, azzal is pirítjuk egy keveset, sóval és őrölt borssal ízesítjük. A gombát a saját levében pároljuk puhára. Ekkor elkeverünk benne egy evőkanál lisztet, besűrítjük a szaftját. A palacsintákat megkenjük a gombás töltelékkel, félbehajtjuk, és egymásra halmozzuk.
A zöldségeket cikkekre vágjuk, egy kevés forró olajon megpirítjuk, majd szépen elrendezzük a palacsintatorony mellett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek