Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Lecsópuding sajtmártással
Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 50 dkg paprika, 4 paradicsom, 2 vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 2 tojás, 1 csomag camembert sajt (12,5 dkg), 1 dl tejszín, 1 teáskanál fűszerpaprika, 5 dkg vaj, só, őrölt bors.
A szalonnát apró kockákra vágva üvegesre pirítjuk. Amikor kiadta a zsírját, kikenjük vele a pudingformákat és alaposan kilisztezzük. A maradék zsíron üvegesre pirítjuk a kockákra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a csíkokra szeletelt paprikát, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a fűszerpaprikát, és kevergetve-rázogatva sütjük. Amikor a paprika kiereszti a levét, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, és pár percig együtt főzzük. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl puhára! A tűzről levéve fél órát hagyjuk állni, majd hozzáadjuk a maradék lisztet meg a tojásokat. Jól összekeverjük, belekanalazzuk az előkészített pudingformákba, és középmeleg sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A mártáshoz a vajat felhevítjük, ráöntjük a tejszínt, belekockázzuk a camembert-t, és az egészet összeforraljuk. Ha szükséges, pici sót is tehetünk bele. A megsült lecsópudingot kiütjük a formákból, és a sajtmártással nyakon öntve tálaljuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu