Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2008. 08. 08. péntek2008. 08. 08.

Kép: Pulykacombos palacsinta cukkinimártással 2008.05.28. fotó: Sárközy György

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Pulykacombos palacsinta cukkinimártással 2008.05.28. fotó: Sárközy György

Pulykacombos palacsinta cukkinilecsóval

Hozzávalók: 40 dkg darált pulykacomb, 20 dkg liszt, 3 dl tej, 4 tojás, só, őrölt bors, olaj a sütéshez, 50 dkg zöldpaprika, 6 paradicsom, 2 vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 cukkini.

A szalonnát kockákra vágjuk, kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk a szeletekre vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a feldarabolt zöldpaprikát és a meghámozott, kockákra vágott cukkinit. Pár percig takaréklángon főzzük, majd beletesszük a feldarabolt paradicsomot is, és a lecsót készre főzzük. A lisztből, a tejből és a tojásokból a szokásos módon palacsintatésztát készítünk. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, azután belekeverjük a darált pulykahúst is. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a tésztából a szokásos módon palacsintákat sütünk. Az elkészült palacsintákat feltekerjük, és a cukkinilecsó kíséretében adjuk az asztalra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek