Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Kép: Pongyolában sült tökös kakas 2008.07.30. fotó: Németh András Péter
Pongyolában sült tökös kakas
Hozzávalók: 40 dkg kakasmell (vagy csirkemell) • 2 csomag réteslap • 1 kisebb tök • 2 tojás • 2 evőkanál liszt • 1 kis csokor oregano vagy görög bazsalikom • só • olaj a sütéshez.
A kakasmellet kis kockákra vágjuk, a zsenge tököt meghámozzuk és ugyancsak felkockázzuk. Egy serpenyőben 2-3 evőkanál olajat forrósítunk, belerakjuk a húst meg a tököt, és nagy lángon pirítani kezdjük. Sóval, apróra vágott oreganóval ízesítjük. Addig pirítjuk, amíg a hús félpuha lesz. Ekkor ráütjük az egyik tojást, hozzáadjuk a lisztet, és gyorsan elkeverjük. A réteslapot széthajtogatjuk, kettesével egymásra fektetjük, majd kilenc részre vágjuk. Megkenjük a maradék felvert tojással, a közepére halmozzuk és belecsomagoljuk a tölteléket. A két végét behajtogatjuk, kívül is megkenjük tojással, és bő, forró olajban kisütjük.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu