Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2008. 09. 05. péntek2008. 09. 05.

Kép: Pongyolában sült tökös kakas 2008.07.30. fotó: Németh András Péter

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Pongyolában sült tökös kakas 2008.07.30. fotó: Németh András Péter

Pongyolában sült tökös kakas

Hozzávalók: 40 dkg kakasmell (vagy csirkemell)  • 2 csomag réteslap • 1 kisebb tök • 2 tojás  • 2 evőkanál liszt • 1 kis csokor oregano vagy görög bazsalikom • só • olaj a sütéshez.

A kakasmellet kis kockákra vágjuk, a zsenge tököt meghámozzuk és ugyancsak felkockázzuk. Egy serpenyőben 2-3 evőkanál olajat forrósítunk, belerakjuk a húst meg a tököt, és nagy lángon pirítani kezdjük. Sóval, apróra vágott oreganóval ízesítjük. Addig pirítjuk, amíg a hús félpuha lesz. Ekkor ráütjük az egyik tojást, hozzáadjuk a lisztet, és gyorsan elkeverjük. A réteslapot széthajtogatjuk, kettesével egymásra fektetjük, majd kilenc részre vágjuk. Megkenjük a maradék felvert tojással, a közepére halmozzuk és belecsomagoljuk a tölteléket. A két végét behajtogatjuk, kívül is megkenjük tojással, és bő, forró olajban kisütjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek