Vidék íze

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2008. 09. 12. péntek2008. 09. 12.

Kép: Szilván sült töltött libacomb 2008.07.30. fotó: Németh András Péter

Vidék íze
Szilván sült töltött libacomb 2008.07.30. fotó: Németh András Péter

Szilván sült töltött libacomb

Hozzávalók: 4 libacomb • 1 kg szilva • őrölt fahéj • 1 tojás • só • őrölt fehér bors

A libacombokat kicsontozzuk, a húst besózzuk. A lepottyanó részeket ledaráljuk vagy késsel finomra vágjuk. A comb vastagabb részét kinyitjuk (éles késsel bevágjuk, ide kerül majd a töltelék). Az aprított vagy darált húst összekeverjük a tojással, megsózzuk, borsozzuk, csipetnyi őrölt fahéjjal ízesítjük. A masszával betöltjük a húst, majd föltekerjük, és alufóliába csomagoljuk. Tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és közepes hőmérsékleten kb. egy órát sütjük. (Zsiradék nem kell alá, hiszen a libahúsban akad bőven.) Amikor a hús megsült, a csomagokat kibontjuk, a keletkezett pecsenyelét pedig egy nagyobb serpenyőbe öntjük. Addig forraljuk, amíg a víz el nem párolog belőle. Ekkor beletesszük a kimagozott, negyedekre vágott szilvát. Fűszerezni nem szükséges, hiszen a pecsenyelé éppen eléggé ízes. Mellétesszük a töltött libacombokat, és az egészet összerottyantjuk. A sültet a kellemesen pikáns szilvakörettel tálaljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek