Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Hozzávalók a tésztához: 12,5 dkg margarin, 12 dkg cukor, 2 tojássárgája, 25 dkg liszt, csipetnyi só, vaj a formához, bab a vaksütéshez A töltelékhez: 15 dkg dióbél, 50 dkg szeder, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 citrom héja, 2 tojás, 6 dkg liszt, 1 dl tejszín
Sima tésztát készítünk, két réteg fólia között kinyújtjuk, és a szélén 2 cm magas peremet húzva kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű kivajazott tortaformát. Két órát pihentetjük a hűtőszekrényben. Villával megszurkáljuk, betakarjuk sütőpapírral, és beleszórjuk a babot. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, majd eltávolítjuk a babot és a sütőpapírt. A diót finomra daráljuk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez. A cukrot, vajat, reszelt citromhéjat a tojással és a liszttel habosra keverjük, végül beleforgatjuk a diót. A masszát a megsült tésztára öntjük, a szedret elosztjuk a tetején, majd 160 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük. Dióval, szederrel, tejszínhabbal díszítjük.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu