Diós szedertorta

Hozzávalók a tésztához: 12,5 dkg margarin, 12 dkg cukor, 2 tojássárgája, 25 dkg liszt, csipetnyi só, vaj a formához, bab a vaksütéshez A töltelékhez: 15 dkg dióbél, 50 dkg szeder, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 citrom héja, 2 tojás, 6 dkg liszt, 1 dl tejszín

ABC2008. 10. 10. péntek2008. 10. 10.
Diós szedertorta

Sima tésztát készítünk, két réteg fólia között kinyújtjuk, és a szélén 2 cm magas peremet húzva kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű kivajazott tortaformát. Két órát pihentetjük a hűtőszekrényben. Villával megszurkáljuk, betakarjuk sütőpapírral, és beleszórjuk a babot. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, majd eltávolítjuk a babot és a sütőpapírt. A diót finomra daráljuk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez. A cukrot, vajat, reszelt citromhéjat a tojással és a liszttel habosra keverjük, végül beleforgatjuk a diót. A masszát a megsült tésztára öntjük, a szedret elosztjuk a tetején, majd 160 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük. Dióval, szederrel, tejszínhabbal díszítjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek