Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2009. 01. 22. csütörtök2009. 01. 22.

Kép: Hagymában párolt borjúvagdalt Fotó: Habik Csaba 2008 09 04

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Hagymában párolt borjúvagdalt Fotó: Habik Csaba 2008 09 04

Hagymában párolt borjúvagdalt
Hozzávalók:
60 dkg darált borjúhús, 1 tojás,
2 zsemle, 8 vöröshagyma, 2 dl tejszín,
1 sárgarépa, 1 csokor petrezselyem zöldje, 10 dkg reszelt parmezán sajt, só,
fehér bors

A zsemléket beáztatjuk, kicsavarjuk, és a tojással együtt a darált borjúhúshoz adjuk. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, és a fasírtmasszát alaposan összedolgozzuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk, keresztben kettévágjuk. A belsejét kinyomjuk – üreget készítünk –, a fél hagymáknak pedig talpat vágunk, hogy megálljanak a tányéron. Ezután mindegyiket megtöltjük fűszeres darált hússal, a tetejüket pedig megszórjuk reszelt sajttal. A sárgarépát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, a petrezselyem zöldjét és a hagyma faragásakor keletkezett „hulladékot” is finomra aprítjuk. Beletesszük egy tűzálló tálba, ráöntjük a tejszínt, és belesorakoztatjuk a töltött hagymákat. Középmeleg sütőben 45 percig sütjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek