Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Kép: Hagymában párolt borjúvagdalt Fotó: Habik Csaba 2008 09 04
Hagymában párolt borjúvagdalt
Hozzávalók:
60 dkg darált borjúhús, 1 tojás,
2 zsemle, 8 vöröshagyma, 2 dl tejszín,
1 sárgarépa, 1 csokor petrezselyem zöldje, 10 dkg reszelt parmezán sajt, só,
fehér bors
A zsemléket beáztatjuk, kicsavarjuk, és a tojással együtt a darált borjúhúshoz adjuk. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, és a fasírtmasszát alaposan összedolgozzuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk, keresztben kettévágjuk. A belsejét kinyomjuk – üreget készítünk –, a fél hagymáknak pedig talpat vágunk, hogy megálljanak a tányéron. Ezután mindegyiket megtöltjük fűszeres darált hússal, a tetejüket pedig megszórjuk reszelt sajttal. A sárgarépát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, a petrezselyem zöldjét és a hagyma faragásakor keletkezett „hulladékot” is finomra aprítjuk. Beletesszük egy tűzálló tálba, ráöntjük a tejszínt, és belesorakoztatjuk a töltött hagymákat. Középmeleg sütőben 45 percig sütjük.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu