Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2009. 01. 15. csütörtök2009. 01. 15.

Kép: Ostoros rétes mandulás diós kakaós sütemény desszert Fotó: Habik Csaba 2008 11 20

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Ostoros rétes mandulás diós kakaós sütemény desszert Fotó: Habik Csaba 2008 11 20

Ostoros rétes

Hozzávalók:
A tésztához: 60 dkg liszt, 3 tojássárgája,
4 dl tej, 3 dkg élesztő,
6 dkg cukor, csipet só,
2 evőkanál étolaj, vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
A krémhez: 25 dkg margarin, 2 csomag vaníliás cukor, 20 dkg porcukor,
3 evőkanál kakaó
A tetejére: 1 tojássárgája,
5 dkg dió, porcukor

A langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel és a többi hozzávalóval összedolgozva könnyen nyújtható tésztát készítünk. Hat részre osztjuk, fél óráig kelesztjük. Közben a margarint kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral meg a kakaóval. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a krémmel, majd feltekerjük. Hármat-hármat összefonunk, és kivajazott, kilisztezett tepsibe terítve a réteseket további félórát pihentetjük. A tetejüket tojássárgájával megkenjük, apróra vágott dióval meghintjük. Közepes hőfokú sütőben megsütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek