Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Kép: Ostoros rétes mandulás diós kakaós sütemény desszert Fotó: Habik Csaba 2008 11 20
Ostoros rétes
Hozzávalók:
A tésztához: 60 dkg liszt, 3 tojássárgája,
4 dl tej, 3 dkg élesztő,
6 dkg cukor, csipet só,
2 evőkanál étolaj, vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
A krémhez: 25 dkg margarin, 2 csomag vaníliás cukor, 20 dkg porcukor,
3 evőkanál kakaó
A tetejére: 1 tojássárgája,
5 dkg dió, porcukor
A langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel és a többi hozzávalóval összedolgozva könnyen nyújtható tésztát készítünk. Hat részre osztjuk, fél óráig kelesztjük. Közben a margarint kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral meg a kakaóval. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a krémmel, majd feltekerjük. Hármat-hármat összefonunk, és kivajazott, kilisztezett tepsibe terítve a réteseket további félórát pihentetjük. A tetejüket tojássárgájával megkenjük, apróra vágott dióval meghintjük. Közepes hőfokú sütőben megsütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu