Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2009. 03. 05. csütörtök2009. 03. 05.

Kép: Duplacsokis túrós süti 2009.01.16. fotó: Németh András Péter

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Duplacsokis túrós süti 2009.01.16. fotó: Németh András Péter

Dupla csokis túrós süti

Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
csomag sütőpor
1 tortabevonó
10 dkg vaj
2 kávéskanál kakaópor
5 dkg dió.

A krémhez:
50 dkg túró
2 banán
1 dl tejszín
2 világos lapzselatin
3 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja.

A tetejére:
2 tortabevonó (az egyik étcsokoládé legyen)
1 dl tej
5 dkg vaj

Habosra keverjük a tojássárgájákat a cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott tortabevonót, a vajat, a kakaóport, a durvára vágott diót és a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, amit óvatosan hozzákeverünk a masszához. Ha már egynemű, 200 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Közben a banánt villával áttörjük, majd összedolgozzuk az áttört túróval, a cukorral, a reszelt citromhéjjal, és a fél deci langyos vízben feloldott zselatinnal. Végül belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A túrós-banános krémet egyenletesen a kihűlt piskótára kenjük, majd a hűtőbe tesszük, és hagyjuk kicsit dermedni a krémet.
A tortabevonó csokikat vízgőzön a tejjel felolvasztjuk, majd amikor langyosra hűlt, belekeverjük a vajat. A bevonatot a túrós rétegre kenjük. Nem baj, ha lefolyik a sütemény oldalára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek