Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Pikáns kakaszúzaragu
Hozzávalók:
50 dkg kakaszúza • 3 vöröshagyma • 1 dl olaj vagy zsír • 2 evőkanál paradicsompüré • só • őrölt bors • 1 rúd fahéj • 3 szem szegfűszeg • 2 sárgarépa • 10-15 dkg aszalt szilva
A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Amikor üvegesre párolódott, hozzáadjuk a paradicsompürét, és az egészet a zsírjára pirítjuk. Beletesszük a megtisztított, nagyobb darabokra vágott zúzát. Sóval, borssal ízesítjük, mellédobjuk a fahéjat meg a szegfűszeget. Kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. (Szakaszosan pároljuk, mint a pörköltet.) Amikor a zúza már majdnem puha, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott sárgarépát meg az aszalt szilvát. Szükség szerint utánízesítjük, és készre főzzük.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu