Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2009. 03. 19. csütörtök2009. 03. 19.
Kóstoljon bele a vidék ízébe!

Pikáns kakaszúzaragu

Hozzávalók:
50 dkg kakaszúza • 3 vöröshagyma • 1 dl olaj vagy zsír • 2 evőkanál paradicsompüré • só • őrölt bors • 1 rúd fahéj • 3 szem szegfűszeg • 2 sárgarépa • 10-15 dkg aszalt szilva

A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Amikor üvegesre párolódott, hozzáadjuk a paradicsompürét, és az egészet a zsírjára pirítjuk. Beletesszük a megtisztított, nagyobb darabokra vágott zúzát. Sóval, borssal ízesítjük, mellédobjuk a fahéjat meg a szegfűszeget. Kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. (Szakaszosan pároljuk, mint a pörköltet.) Amikor a zúza már majdnem puha, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott sárgarépát meg az aszalt szilvát. Szükség szerint utánízesítjük, és készre főzzük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek