Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2009. 04. 23. csütörtök2009. 04. 23.

Kép: Berényi krumplibuktába rejtett jércemell hagymával paradicsommal Fotó: Habik Csaba 2009 01 15

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Berényi krumplibuktába rejtett jércemell hagymával paradicsommal Fotó: Habik Csaba 2009 01 15

Berényi krumplibuktába rejtett jérce 

Hozzávalók
:
50 dkg burgonya
• 10-15 dkg liszt
• olaj
• só
• 40 dkg csirkemellfilé
• pirospaprika
• bors


A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben teljesen puhára főzzük. Akkor jó, ha szinte szétfő. Leszűrjük, de annyi vizet hagyunk rajta, hogy éppen ellepje. Fogunk egy habverőt, és a krumplit a vízben teljesen szétkeverjük. Beleöntünk 1 dl olajat, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy a krumplipürénél sűrűbb állagú tésztát kapjunk. Kicsit átpirítjuk a tűzön, azután levesszük, és hagyjuk kihűlni.
Közben a csirkemellet csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és forró olajon megsütjük. A húscsíkokat megforgatjuk őrölt fűszerpaprikában, azután félretesszük. A krumplimasszát lisztezett deszkára tesszük és összegyúrjuk. Henger alakúra formázzuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. A tésztagombócokat hosszúkásra kinyújtjuk, és beletesszük a csirkecsíkokat. A tésztát ezután összegöngyöljük, és bő, forró olajban pirosra kisütjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek