Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Kép: Berényi krumplibuktába rejtett jércemell hagymával paradicsommal Fotó: Habik Csaba 2009 01 15
Berényi krumplibuktába rejtett jérce
Hozzávalók:
• 50 dkg burgonya
• 10-15 dkg liszt
• olaj
• só
• 40 dkg csirkemellfilé
• pirospaprika
• bors
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben teljesen puhára főzzük. Akkor jó, ha szinte szétfő. Leszűrjük, de annyi vizet hagyunk rajta, hogy éppen ellepje. Fogunk egy habverőt, és a krumplit a vízben teljesen szétkeverjük. Beleöntünk 1 dl olajat, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy a krumplipürénél sűrűbb állagú tésztát kapjunk. Kicsit átpirítjuk a tűzön, azután levesszük, és hagyjuk kihűlni.
Közben a csirkemellet csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és forró olajon megsütjük. A húscsíkokat megforgatjuk őrölt fűszerpaprikában, azután félretesszük. A krumplimasszát lisztezett deszkára tesszük és összegyúrjuk. Henger alakúra formázzuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. A tésztagombócokat hosszúkásra kinyújtjuk, és beletesszük a csirkecsíkokat. A tésztát ezután összegöngyöljük, és bő, forró olajban pirosra kisütjük.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu