Elcserélt életek titkai

Két középkorú amerikai asszony 56 év után tudta meg, hogy nem azonosak önmagukkal: születésük után egy oregoni kórházban elcserélték őket.

ABC2009. 06. 11. csütörtök2009. 06. 11.
Elcserélt életek titkai

A két nő, Kay Rene Reed és DeeAnn Shafer amikor megtudta a hírt, kisebb sokkot kapott. Egy idős asszony, aki mindkét családot ismerte, most látta elérkezettnek az időt, hogy nyilvánosságra hozza a titkot. Hogy miért gondolta úgy, hogy istent játszik, nem tudni. Ő már kezdettől tudott a cseréről, s az egyik anya is sejtette, hogy nem a saját kislányát adták ki neki a kórházból annak idején. Ám hiába próbálta kinyomozni, mi történhetett, a kórház szóba sem állt vele. Így aztán beletörődött, hogy más gyermekét neveli fel.

Jó néhányan tudtak az elcserélt lányok esetéről, de aztán valahogy elfelejtődött az egész. Ez elég hihetetlenül hangzik, de az öreg szomszédasszony váltig szívóskodott: valóban ez történt. Addig nyaggatta a két családot, amíg DNS-vizsgálatot kértek, s igazolódott a pletykának vélt feltevés. Kay és DeeAnn februárban találkozott először, amikor sírva borultak egymás vállára. Már mindketten nagymamák, az életükön változtatni visszamenőleg már nem tudnak, úgyhogy mást nem tehettek, mint jó barátnők lettek.

Ezek is érdekelhetnek