Kalózvadász kalandtúra

Egészen hihetetlen hírről számolt be egy osztrák lap, és később más lapok is, így minden bizonnyal nem hírlapi kacsáról van szó. Egy orosz hajózási vállalat, amely luxusjachtokon és óceánjáró hajókon szervez túrákat és föld körüli utazásokat, most még izgalmasabb ajánlattal bővítette szolgáltatásait. Naponta 5790 dollárnyi összegért (mintegy 1 millió 200 ezer forintért) gyilkos kalózvadász túrán vehetnek részt olyan unatkozó milliomosok, akik vállalják az ezzel járó veszélyt.

ABCUjlaki Ágnes2009. 07. 02. csütörtök2009. 07. 02.
Kalózvadász kalandtúra

A cég egy kívülről ártalmatlannak látszó luxusjachtot szerelt fel rakéta- és gránátvetőkkel, illetve nehézgéppuskákkal. A hajó a világ legveszélyesebb vizein, a szomáliai partok mentén cirkál, közel a parthoz, hogy felhívja magára a kalózok figyelmét. Amikor a tőrbe csalt kalózok rájuk támadnak, a jacht utasai védekezésként visszalőhetnek, és ezen a jogcímen bármelyik támadót meg is ölhetik. A cég pénzvisszafizetési garanciát vállal arra, hogy az út során legalább egy kalóztámadást kapnak. A vadászni vágyó utasok napi 30 dollárért bérelhetnek maguknak külön gépfegyvert, 175-ért gránátvetőt, és 475 dollárért használhatják a hajóra szerelt nehézgéppuskákat. Éjszaka – mikor győzelmüket ünneplik, illetve alszanak – egy orosz ex-kommandósokból álló zsoldoscsapat gondoskodik a védelmükről.

Egy orosz tengerész a hír hallatán azt nyilatkozta a fent említett osztrák lapnak: „Ezek az emberek rosszabbak, mint maguk a kalózok, hisz azok elsősorban a váltságdíjra pályáznak, míg ezek pusztán csak gyilkolni akarnak.” A nemzetközi hajózási szervezetek még nem reagáltak erre az elképesztő szórakozásra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek