Taki bácsi és Bordás őrnagy

Szomszédok, Família, Kisváros, Életképek, Tűzvonalban… Időutazás húsz évvel ezelőttől napjainkig. Ismétlés, ismétlés, ismétlés. Egyetlen napon ennyi. Hogy ennek mi az értelme, nehéz rájönni. Elképzelem a nézőt, aki végigüli a közszolgálati tévé régi sorozatait, vajon mit lát bennük. Hogy Taki bácsiék tapétájánál rondábbat keresni se lehetne? Hogy Karcsi doktornő nem más, mint Etus reinkarnációja? Hogy jé, milyen hülye frizurákat hordtunk? Hogy milyen nevetséges ma már Taki bácsi és Vágási Feri bölcselkedő politizálása? Mivel semmi nem lett úgy, ahogyan ők akkor képzelték, jósolták, de még az ellenkezője sem.

ABCUjlaki Ágnes2009. 07. 16. csütörtök2009. 07. 16.
Taki bácsi és Bordás őrnagy

Ha ilyen analizáló kedvvel veszi magához e sorozatokat a ráérő néző, akkor ő maga is ezekre a magasröptű megállapításokra juthat. Ám attól tartok, akik mostanság bele tudnak feledkezni Magenheimék vagy Szépék életébe, nem foglalkoznak ilyesmivel. Talán vágyódnak valami után, amit meg sem fogalmaznak maguknak. Pedig hát a nyolcvanas évek legvége, a kilencvenesek eleje, közepe sem volt az a békés, nyugodt időszak, amit érdemes elandalodva felidézni. Igaz, azzal a különbséggel, hogy akkor talán még sokan hitték, már csak pár év, felépítjük a kapitalizmust, és onnantól már jó lesz. Ma már talán elmondható, hogy felépült, csak hát még hiányzik hozzá vagy harminc év kifutás, hogy igazán elhigygyük, nemcsak a Lenke néninek gyanús úri huncutságról van szó.

A sok-sok régi történet között megbújva lenyomták a 24 c. kiváló amerikai akciófilm-sorozat harmadik évadát, és szinte stikában kezdik a negyediket, valamikor éjjel. A világ egyik legsikeresebb sorozata, izgalmas, eredeti, fordulatos, már miért ne dugnák el akkorra, amikor már csak az éjjeli baglyok tévéznek?! A Tűzvonal című rendőrsorozatot pedig – hiába szakmai és közönségsiker – pénz hiányában nem tudják folytatni. Hát igen, végre volt egy korszerű, szellemes, fordulatos, izgalmas rendőrsorozat, minden kékfényes nehézkességtől mentes – naná, hogy erre nincs pénz. Javasolnám, hogy az Életképek költségvetését csoportosítsák át. (Csak vicc volt.)

Addig meg a még előttünk álló hosszú nyári heteken át nézhetjük az ismétléseket, csakúgy, mint a többi csatornán. De legalább az Önök kérték mindig megújul! Végre a miénk a Hol van az a nyár és a Várj reám, míg megjövök...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek