Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Kép: Lecsó rostélyosba göngyölve SGY
Lecsó rostélyosba göngyölve
Hozzávalók: 80 dkg rostélyos • 50 dkg paprika • 25 dkg paradicsom • 2 nagy fej vöröshagyma • 10 dkg füstölt szalonna • 1 hegyes erős paprika • só • bors • pirospaprika • 4 tojás • olaj a sütéshez
A kisebb kockákra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, a zsírján pedig üvegesre pirítjuk a felszeletelt vöröshagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát – ha szeretjük, akkor az erős paprikát is –, majd sózzuk, megszórjuk pirospaprikával és pár percig pároljuk. Ekkor beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot is, és a szokásos módon lecsót készítünk. Ne főzzük túl sokáig, hogy ne eresszen sok levet. Az elkészült lecsót ezután megfelezzük. Az egyik felét összesütjük a felvert és megsózott tojással – ez lesz majd a töltelék.
A rostélyost szép, nagy szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, azután sózzuk és borsozzuk. Minden szeletre egy-egy adag tojásos lecsót halmozunk, majd a húst összegöngyöljük, és cukorspárgával megkötözzük, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék.
Fél deci forró olajon hirtelen elősütjük, minden oldalát körben megpirítjuk a tekercseknek, majd felengedjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Teszünk hozzá egy evőkanálnyit a félretett lecsóból, és ebben az ízes lében pároljuk puhára a húst. Amikor elkészült, kiszedjük a pecsenyeléből, szeletekre vágjuk, és a félretett lecsóval tálaljuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu