Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Juhtúróval töltött csirke barackmártással
Hozzávalók: 2 csirkemell • 10 dkg dióbél • 1 csokor petrezselyem zöldje • 10 dkg juhtúró • 10 dkg reszelt sajt • 1 tojás • szerecsendió • bors • 2 evőkanál vaj.
A mártáshoz: 6 sárgabarack • 1 dl tyúkhúsleves (kockából) • 2 evőkanál baracklekvár • 1 evőkanál liszt
A csirkemellet kicsontozzuk és félbevágjuk. A bőrt az egyik oldalán fellazítjuk, hogy a tölteléket alá tudjuk tölteni. A dióbelet és a petrezselymet apróra vágjuk és elkeverjük a juhtúróval. Beletesszük a sajtot meg a tojást, majd borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és jól kidolgozzuk. A tölteléket arányosan elosztva a csirkemellek bőre alá töltjük, és hústűvel megtűzzük. Egy hőálló tálat kivajazunk, a csirkemelleket a bőrükkel felfelé belefektetjük. A tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, és 180 fokon 45 perc alatt megsütjük. Közben a levével locsolgatjuk.
A barackok húsát csíkokra vágjuk. A lekvárt a liszttel és a húslevessel simára keverjük, felfőzzük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott barackot és egyet forralunk rajta. A töltött csirkemellet tányérra adagoljuk, a barackmártással körbeöntjük, és párolt rizst vagy burgonyapürét kínálunk hozzá.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu