Nimfák a kertben

A férfiak és a nők évezredes harca a közelmúltban a nimfák hímes rétjéről a kriminalisztika mezejére terelődött. Egy ifjú lány Szent István ünnepén a tűzijátékban gyönyörködött. Nem gondolta, hogy a Tisza-partról való hazajutás a Széchenyi-lakótelepre élete nagy kalandja lesz.

ABCPalágyi Béla2009. 08. 28. péntek2009. 08. 28.
Nimfák a kertben

A fiú, akivel a hölgy a színes kavalkádban gyönyörködött, haza akarta kísérni partnerét, ő azonban ezt elhárította. Bár ne tette volna… Miután a soros buszokról rendre lemaradt a lány, úgy döntött, gyalog teszi meg az utat a „Szecskáig”. Az úton a tűzijáték élményét megosztotta barátjával, mobiltelefonnal a fülén gyalogolt hazafelé. Látta ugyan, hogy egy fiatalember a nyomába szegődik, ám rosszra nem gondolt, mivel a lakótelep a megbízhatóbb terepek közé számított eleddig. Kísérője azonban egyszer csak utolérte és hirtelen átölelte, szándéka felől nem hagyott kétséget a kezdeményezés. Nem messzire előttük szerencsére két hölgy haladt, akik megfordultak, s ez véget vetett az erőszakos akciónak.
 
Férfi támadt tehát hölgyre, mondhatnánk, klasszikus felállás – ha nem olvasnánk tovább a bűnügyi krónikát. Tiszaföldváron egy hatvanéves úr élte mindennapi életét családi otthonában. Fényes nappal lévén, meg sem fordult a fejében, hogy betörőktől tartson. Mily nagy volt azonban a meglepetése, amikor három hölgy mászott át a kerítésen, és invitálásra sem várva megjelentek a konyhában. Húsz évtől negyvenesztendős korig terjedt a skála, ám mielőtt emberünk magához tért volna a meglepetéséből, kiderült, hát bizony rablás bűnesete forog fenn! A hölgyek rámenősek, sőt erőszakosak voltak; amikor meg úgy látták, hogy a gazda vendégszeretete nem eléggé szívélyes, más eszközhöz folyamodtak. Kézbe kaptak egy fenőkövet, mellyel kaszát, kapát, kést szoktak élesíteni, és ezzel küzdötték le a ház tulajdonosának ellenállását. A hatvanéves áldozat – ha lehet így nevezni a „sok lúd disznót győz” közmondás szereplőjét – könnyű sérülést szenvedett. Biztos, hogy nem fog eldicsekedni baráti körben ezzel a kalanddal, mindenesetre az erősebb nem számára kellő figyelmeztetés lehet, hogy a „gyengébb nemmel” is jó lesz vigyázni. Mert előfordulhat, hogy olykor ők az erősebbek!

Ezek is érdekelhetnek