Michale Jackson halála jó üzlet lesz?

Neverland-en, azaz Sosemvolt Földön lakott. Erre keresztelte hatalmas, vidám- és vadasparkkal benépesített kaliforniai birtokát. Szinte földön kívüli életet élt, különcségeiről ugyanúgy elhíresült, mint popkirályságáról. Michael Jackson ötven évesen egy másik Sosemvolt Földre költözött.

BulvárCsontos Tibor2009. 06. 26. péntek2009. 06. 26.
Michale Jackson halála jó üzlet lesz?

A hivatalos közlemények szerint szívelégtelenségben halt meg Michael Joseph Jackson. Kaliforniai birtokán lett rosszul, fel is hívta a menedzserét, hogy nem érzi jól magát. Kómába esett, kórházba vitték, de már nem tudták visszahozni az életbe.

Persze, ki tudja, mi történt valójában, hiszen bár az utóbbi időben fizikailag is gyengének tűnt, a jövő héten kezdődött volna ötven állomásos brit koncertturnéja, melynek első négy bulija a Wembley-ben készülődött. Igaz, a turné tavaszi londoni sajtótájékoztatóján az újságíróknak feltűnt, milyen rossz bőrben van, talán nem véletlen, hogy csak beköszönt a sajtóközönségnek és már tova is libbent, de menedzsmentje mindenkit megnyugtatott, Jackson végigcsinálja.

Rosszmájúak szerint végig is kellett csinálnia, mert a csőd szélén állt, a turnébevétel mentette volna meg attól, hogy mindenét elárverezzék. Pedig évtizedekig elképesztő luxusban élt. Megtehette, hiszen életében 350 millió lemezt adott el szerte a világon, csak az 1982-es Thriller címűből 104 millió kelt el. Sokáig az ő koncertjeire fogytak el leggyorsabban a jegyek, az iránta való hisztérikus rajongás az Elvis Presley-t körülvevő őrületre emlékeztetett.

Neverland. Ez a felirat ékeskedett egykori kaliforniai birtoka bejárata felett.
Disneyworld-re emlékeztető gigantikus vidámparkkal, vadaskerttel, óriáskerékkel, hatalmas vetítőteremmel, játékteremmel, szökőkutakkal, melyekben Jacko kedvenc ásványvízmárkája csobogott. Sokszor látott itt vendégül gyerekeket is, amivel sokáig éltette az ellen irányuló pedofil vádakat. Kétszer keveredett pedofil-botrányba, először peren kívül megegyezett a vádaskodóval, másodszor a bíróság felmentette.

Különc életet élt, s ebbe még az is beletartozott, hogy engedte, egy kislány tojást törjön szét a fején vagy csecsemőt lógasson ki berlini szállodájának ablakából. Budapesten is megjelent szállodájának ablakában, igaz csecsemő nélkül, amikor 1994. augusztus 5-én feleségével, Lisa-Marie Presley-vel a magyar fővárosba jött, hogy a History című albumához készítsen rövidfilmet. Bár sokak szerint egy hasonmás integetett a belvárosi szálloda ablakából és az újságírók előtt is egyik hivatásos klónja jelent meg.

Akadt még egy magyar vonatkozása Jacko életének: a magyar származású Uri Geller volt az esküvői tanúja a Presley-lánnyal kötött házasságakor. Miközben Liz Taylor is igényt tarthatott volna erre a szerepre, hiszen a Popkirály hozzá állt legközelebb a hollywoodi sztárvilágban.

Az utolsó dalt Michael Jacksonnál is a halál játszotta. A könyörtelen showbusiness már halála pillanatában kíméletlenül beindult. Könnyen megjósolható, hogy temetését ugyanolyan hisztéria kíséri majd világszerte, mint annak idején Elvis Presley halálakor. Kaszál majd a lemezkiadás, az emléktárgy ipar, birtokából, házából Michael Jackson Emlékmúzeumot létesítenek, amelynek látogatottsága vetekszik majd a kultikussá lett memphisi Elvis-múzeummal. Évfordulókon beindul a zarándoklat, lemezeit, filmjeit viszik majd, mint a cukrot, szóval, a Michael Jackson Emlékipar már most dörzsölheti a tenyerét. Ami a pop királyának nem jött össze élete utolsó évtizedében, halála után dollármilliókat termel majd – másoknak.

Ahogy a showbusiness-ben szokás.

Bármelyik fotóra kattintva megnyílik képgalériánk!