Marilyn Mansont sátánnak tartja az egyház

Már megint kivágta a biztosítékot az amerikai rocker, Marilyn Manson, akinek hétvégi soproni fellépése ellen ezúttal a Győri Egyházmegye tiltakozik. A sátán földi helytartójaként emlegetett énekes most sem panaszkodhat a koncertjét beharangozó reklám hiányára. Legutóbb például Szikora „Csikidam” Robi böjtölt, hogy Manson ne szerepeljen magyar színpadon.

BulvárCsontos Tibor2009. 07. 03. péntek2009. 07. 03.

Fotó: Retna Ltd.

Marilyn Mansont sátánnak tartja az egyház Fotó: Retna Ltd.

„Sajnálattal és őszinte megrökönyödéssel vettük tudomásul, hogy többszöri jelzésünk ellenére Sopron megyei jogú városban megvalósulhat egy köztudomásúan keresztényellenes zenekar fellépése. Jóllehet, ez alkalmat ad a keresztények elleni gyűlöletkeltésre és az egyház, valamint szentségei gyalázására. Ezért fordulunk minden jó szándékú keresztény testvérünkhöz, hogy imádsággal és böjt felajánlásával könyörögjenek a gyűlöletkeltőkért és a megtévesztett testvéreinkért” – olvasható több Győr-Moson-Sopron megyei katolikus templomban kihelyezett plakáton, melynek szövegéből tapintatosan lehagyták a „keresztényellenes zenekar” nevét. Ezzel a felhívással tiltakozik a Győri Egyházmegye a sátán földi helytartójának tartott Marilyn Manson fellépése ellen.

Az amerikai rocker négy éve egyszer már megkísértette a budapesti koncertpiacot, akkor a Keresztény Közéleti Akadémia imádságot és szentmisét szervezett Manson fellépése napján, s egyházi szervezetek a főpolgármesteri hivataltól kérték, ne engedélyezze a koncertet. Akkoriban Szikora Róbert böjttel hívott fel keresztényi tiltakozásra.:

– Manson az istenhívők ellen van, morálisan szétzülleszt mindent és mindenkit – nyilatkozta annak idején a popsztár, Szikora Róbert. – Blaszfémiát, istenkáromlást művel. Akinek az a szlogenje, hogy Minden isten ellen,  kellene betiltani. Ő maga a Sátán. Elég baj van nálunk, s idejön egy sátánista pofa és még jobban elbizonytalanítja a fiatalokat. Lépéseket tennék a Magyar Püspöki Karral, a Magyar Zsidó Hitközségek Szövetségével, hogy tiltsák be. Ez az ember Hitlerként mutatkozik a koncertplakáton, annak a mása. Ha véletlenül találkozom vele, legyen óvatos, mert könnyen elfeledkezem arról, hogy keresztény vagyok, és hátba verem, kérve, fáradjon ki ebből az országból. Nyolcmillióan hiszik nálunk az Istent, miért léphet fel nálunk? Sok százan imádkozunk és böjtölünk, hogy ne jöjjön létre ez a koncert.

Akik nem kedvelték a csikidam atyját, azt mondták: ez csupán reklámböjt volt, ráadásul a koncert létrejött. A szervezőiroda kinyilvánította: soha sem rendeznének olyan rockhangversenyt, amely bárkinek sértené a vallási érzületét. Nincs ez másként a most zajló soproni VOLT Fesztiválon sem, melynek szervezői szerint minden eddigi fesztivált keresztényi szellemben hoznak össze, olyannyira, hogy rendre alkalmat teremtenek a történelmi egyházaknak is a megmutatkozásra, a fiatalokkal való találkozásra. Előzetesen most is tájékoztatták az egyházmegye püspökét, sőt meg is hívták rendezvényeikre.

Mindenesetre a soproni polgármester garanciát kért a koncertprogramra Marilyn Manson menedzsmentjétől, amely szerint az énekes egyháztagadó zenéje már a múlté. Amúgy 2005-ben a horvát belügyminiszter semmiféle írásos állásfoglalást nem kért, egyetlen tollvonással betiltotta Marilyn Manson készülődő pulai koncertjét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek