Marót Vikiék Kínában akarnak megbukni

Pekingben újabb pekingi kacsák lesznek áldozatai magyar könnyűzenészeknek. Bizonyos, hogy e füstös finomságokat is megízlelik majd Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar tagjai, akiket januárban kínai koncertsorozatra várnak.

BulvárCsontos Tibor2009. 07. 09. csütörtök2009. 07. 09.
Marót Vikiék Kínában akarnak megbukni

– Megkeresett bennünket egy szervező, aki el tudna képzelni bennünket a kínai piacon – mondja Novai Gábor, az együttes vezetője. Egyelőre annyi biztos, hogy a zenekar 2010 januárjában indulna. és Pekingben, valamint Sanghajban adna koncerteket a két megapolisz Erkel Színház-méretű teátrumaiban.

Eleddig a magyar könnyűmuzsikusok közül Presser Gábor lépett fel Kínában szűk körben, s járt ott turistaként St. Martin, aztán természetgyógyászok páciense volt Babics Marcellina. A magyar könnyűműfaj képviselői közül Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar lenne az első, amely kínai rockszínpadokon szerepel. Egyelőre koncertvideókat, klipeket, albumokat küldtek ki, s vérbeli retroshow-ra készülnek.

Ami nem kis falat lesz a társulatnak, hiszen Szlovákia magyarlakta területein kívül sosem léptek még fel külföldön. Mindenesetre a kínai fellépéseknek megadják a módját: a színpadon huszonkettőre bővül a létszámuk, mivel rock and roll táncosokat is visznek magukkal.

Novai megjegyzi: semmit nem tudnak a kínai könnyűzenei piacról, az ottani koncertközönségről, de reméli, hogy lemezt is kiadnak majd tőlük a hatalmas ázsiai országban. Mint mondja, jó lenne megbukni a kínai lemezpiacon, mert ez azt is jelentheti, hogy eladtak legalább két-három millió albumot...

Kattintson bármelyik fotóra és megnyílik a képgalériák!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek