Gyalog galopp Ivádon

Az Ivádi Szent Grálért küzdöttek a Batyus Galopp elszánt résztvevői. Hadihajó, kétorrú autó is indult – de a fürdőkád nyert.

BulvárPalágyi Edit2009. 08. 20. csütörtök2009. 08. 20.

Kép: ivád batyus galopp verseny falusi vetélkedő 2009 08 15 Fotó: Kállai Márton

Gyalog galopp Ivádon
ivád batyus galopp verseny falusi vetélkedő 2009 08 15 Fotó: Kállai Márton

Azt hittük volna, hogy a szomolyaiak befürödnek, hiszen egy ősi fürdőkáddal eveztek a cél felé, de végül ők nyerték a viadalt. A balatonkeneseiek egy rettentő hadihajóval, a sajókereszetúriak meg futórózsával gyürkőztek neki a távnak, amit a csóriak csukamobilja is sebesen teljesített. A bélapátfalvi nők pedig szemérmesen apácajelmezben küzdötték le az akadályt.

Maguk a vendéglátó ivádiak meglepetéssel készültek: több méter hosszan elkészítették a rokonházasságairól híres falucska birtokosainak, az Ivádyaknak családfáját. Mindez nem volt elég, ugyanis megkérték az egri tűzoltókat, hogy fecskendőjükkel vizezzék be a családfát, s ezen a „pályán” két Ivády Gábor villámsebesen végighúzott egy harmadik ugyanilyen nevűt.

A magyarhertelendiek kivételével – akik egy kétorrú autóval pöfögtek az Ivádi falunapon – a versenyzők gyalog álltak rajthoz, és lássunk csodát, mindenki egy perc 10 másodperc alatt tette meg a kívánt távolságot. Igazi Gyalog galopp kerekedett hát a faucskában.

Ivády Gábor ivádi polgármester sok meglepő ötletével hívta fel magára a figyelmet, ezúttal azonban még magát is felülmúlta. Ha a Nemzeti Vágta karikatúrájaként meghirdetett Batyus Galoppon ugyanis valóban sziporkázott. A tehénlepényekkel tarkított ivádi hegyoldalban ferde focipályát festettek fel, ahol főként a gravitáció ellen küzdöttek a focisták. Délután pedig egy vállalkozó kedvű szerelmespárt is összeadott a Heves megyei falucska első embere, aki korábban az anyakönyvvezetői képesítést is megszerezte. A miskolci – immár házas - pár azt nyilatkozta: nem szeretik a giccses esküvőket, s méregdrága lagzira se vágytak. Hogy hova mennek nászútra egyelőre maguk sem tudták, de könnyen lehet, hogy az elcsépelt Velence helyett inkább a romantikus Ivádot választják.

Az „agyeldobós” Batyus Galoppról a jövő heti Szabad Földben hosszabb képes riportban számolunk be.

Ezek is érdekelhetnek