Legyen Ön is helyszínelő!

November 7-én újabb interaktív kiállítás nyílik a Millenárison, ahol bárki helyszínelő lehet.

BulvárHardi Judit2009. 10. 31. szombat2009. 10. 31.
Legyen Ön is helyszínelő!

Ha valaki rutinos krimifüggő, s az egyik kedvence a CS-sorozatI, akkor számára nem okoz problémát már az aktuális rész közepén – a család többi tagjának nagy-nagy örömére – a kanapéról fennhangon ismételgetni a megoldást  Néha tán eljátszunk a gondolattal, mi magunk hogyan állnánk helyt éles helyzetekben. Most kiderülhet: a Millenáris legújabb interaktív kiállításán bárki a helyszínelők bőrébe bújhat.

A helyszín és a bűntény adott. Nyomok is vannak. Már csak fel kell venni az adatokat, kiválasztani, melyek is az igazi bizonyítékok, hogyan célszerű azokat megvizsgálni, s aztán helyesen következtetni. Gyerekjáték, nem? Vagy annyira mégsem egyszerű és kézenfekvő a dolog, mint amilyennek a tévéből tűnik? Járjunk utána: kezdjük a nyomozást!

A kiállításra érkezőket egy videofelvétel várja, melynek segítségével rögtön a három helyszín közül az egyiken találják magukat. A nyomozói kézikönyv segítségével megvizsgálják a bizonyítékokat, majd a laborba szállítják, ahol további vizsgálatok következnek. A nyomozás végén a frissensült helyszínelők leadhatják jelentéseiket, s megtudhatják, vajon jól oldották-e meg az ügyet. Persze nem kell megijedni, segítség lesz bőven. A laborban a sorozat szereplői és igazi szakemberek videofelvételen magyarázzák el – többek közt – a gumi- és vérnyom elemzését, a lőfegyve rvizsgálatát, s egyéb hasznos információkkal járulnak hozzá a kutatás sikeréhez.

A kiállítás november 7-én, szombaton nyílik, ahová jövő év január 31-ig várják a botcsinálta nyomozókat a felderítendő ügyek.

Ezek is érdekelhetnek