Csődör gerjedt a lovagló színészre

Csupó Gábor A holdhercegnő című filmjét november 19-től vetítik Magyarországon. A rendezőt Hollywoodban értük el, s megkérdeztük tőle, milyen különleges fordulat is történt a forgatáson?

BulvárBorzák Tibor2009. 11. 10. kedd2009. 11. 10.

Fotó: David Lukacs

Csődör gerjedt a lovagló színészre Fotó: David Lukacs

A magyar származású rendező, Csupó Gábor a hetvenes évek közepén hagyta el szülőhazáját, s Amerikában csinált karriert. Sokan a Simpson család sorozatból ismerik a nevét, az utóbbi időben azonban meseszerű történeteket feldolgozó filmekkel is jeleskedik. A Híd Terabíthia földjére világszerte sikert aratott. S most itt a következő, A holdhercegnő, melynek a torontói és londoni premierjén tapasztalt fogadtatása arra enged következtetni: meghódítja a világot.

Csupó Gábor ezúttal is gyereksztárokkal dolgozott, amit nagy kihívásnak érzett – főként azért, mert a történet főhőse egy 13 éves kislány, akinek a hátára kellett vennie az izgalmas és kalandos filmet. Dakota Blue Richardson azonban jó választásnak bizonyult: mintha erre a szerepre teremtették volna. A forgatással már nem volt ilyen szerencséje a stábnak, ugyanis a munkálatok megkezdésétől számítva tíz napon át szakadt az eső – a jelenetekhez pedig napsütésre lett volna szükségük… „Szegény Dakota így is halálra fázott, mert olyan jelmezt kellett viselnie, ahol a válla is szabadon volt” – sajnálkozik a rendező.

A filmben magyarok is feltűnnek. Az egyik fontos figura, a Tim Curry által megformált Coeur De Noir fő pribék jobb keze Barabás Zoltán, aki nagyszerűen alakította a szerepét. Első lovas jelenetében a mögötte lévő csődör bevadult arra a kancára, amelyen a színész ült, s hatalmas rössel kezdte kergetni a lovat. Ezzel azonban nem elégedett meg a felajzott jószág: két lábra állva ráugrott a kancára, mit sem törődve azzal, hogy annak hátán egy ember ül. A megilletődött (és majdnem összelapított) színész – profi reflexeinek és helyzetfelismerésének köszönhetően – az utolsó pillanatban leugrott a kancáról, s így megúszta a heves udvarlást.

Kattintson bármelyik fotóra és megnyílik a képgalériánk!

Ezek is érdekelhetnek