James Bond nem hord melegítőt

Kautzky Armand, a James Bond filmek magyar hangja civilben is a polgári elegancia híve. A kapucnis póló végképp nem az ő viselete.

BulvárPalágyi Edit2009. 11. 30. hétfő2009. 11. 30.
James Bond nem hord melegítőt

Nem lehet véletlen, hogy a Kautzky Armand ilyen gondosan ápolja férfias sármját. A keresztneve ugyanis azt jelenti: „férfi.” Az ismert színész, aki rendszeresen kölcsönzi hangját a James Bond filmek sztárjának, Pierce Brosnannak, mindig úgy jelenik meg, mintha skatulyából húzták volna ki.

Már huszonévesen előszeretettel hordott öltönyt. Azt tartja, a színészek közéleti embernek számítanak, és maguk is formálják a divatot. A legtöbb férjjel ellentétben ő nem várja el, hogy a felesége öltöztesse, sőt, inkább ő vásárol egy-egy szép holmit üzletasszony párjának.

– Mindig a harmóniára törekszem, s ez nemcsak az otthonomra, de a megjelenésemre is igaz – árulja el. Az angol elegancia áll közel hozzá, s már gyerekkorában sem vett fel akármit. Ezt a tulajdonságát a most hat esztendős kislánya örökölte, aki kizárólag a rózsaszín holmikban érzi jól magát. A két évvel idősebb fiát is arra tanítja, hogy az ünnepi asztalnál ne jelenjen meg hétköznapi kockás ingben. Sőt, az ifjabb Armand már megkapta a maga nyakkendőjét is...

– Számomra „kőbe vésett szabály”, hogy a szmokingot csokornyakkendővel és lakkcipővel kell hordani. Sosem vennék fel hozzá egyszerű fekete cipőt – szögezi le. Talán egy extravagáns popsztár megengedheti magának, hogy a szmokinghoz polgárpukkasztó módon fekete pólót húzzon, de azzal is divatot teremt – véli.

– Régebben gyakran előfordult, hogy egy társaságban mindig én voltam, aki „túlöltözött”. Velem ugyanis sosem fordulhatna elő, ami számos kollégámmal, hogy egy esti alkalomra kapucnis pólóban essek be. Ha tudom, hogy este programom lesz, biztosan bekészítek az autóba egy zakót, és egy friss, tiszta inget – magyarázza Kautzky Armand.

Mivel kedveli az illatokat, az is megesett, hogy a parfümből a kelleténél többet loccsantott magára. Ám ahogy korosodik, egyre inkább ügyel a mértékre. Sőt, túl a negyvenen már lazított az öltözködésén is. Bár a tréningruhát meghagyja otthoni viseletnek, egy farmer azért belefér egy hétköznap délutánra.

Ezek is érdekelhetnek