Két bankautomatát loptak el az éjjel!

Az éjjel akcióban voltak a bankautomata-rablók, méghozzá a Duna bal és jobb partján. Először Dunavecsén, majd Dunaújvárosban szakították ki helyéről a pénzkiadó berendezést. Azt nem tudni, hogy a tettesek ugyanazok voltak-e.

BulvárBorzák Tibor2009. 11. 06. péntek2009. 11. 06.
Két bankautomatát loptak el az éjjel!

Csütörtökön éjjel ellopták a dunavecsei bank előterében található ATM automatát. Drótkötelet kötöttek rá, s egy gépkocsival kiszakították a helyéről. Mindennek szemtanúja volt egy szolgálatban lévő rendőr, aki azt is látta, hogy tettesek az 51-es főút irányába vonszolják zsákmányukat. A járőr üldözőbe vette őket, ám nem jutott sokáig, mert az elkövetők szögből készült tüskéket dobáltak ki elé, így a rendőrautó kerekei azonnal kilyukadtak.

A zsiványok egérutat nyertek, a bankautomatát azonban nem tudták magukkal vinni, mivel az időközben leszakadt a kocsijukról. Így egy fillér nélkül távoztak, viszont a rongálással 5,5 milliós kárt okoztak. Hogy be tudják-e hajtani rajtuk, az egyelőre kérdés, mivel a bűnözők Dunaújváros felé menekültek, autójuk a Pentele hídon, az M6-os autópálya lehajtójánál kigyulladt – a rablók pedig felszívódtak.

Nem sokkal később a Duna másik partján fekvő Dunaújváros egyik pénzintézetében is hasonló eset történt. Nem tudni, hogy az előző galeri lépett-e újból akcióba, vagy csak a véletlen műve, hogy ugyanazon az éjjelen ott is kiszakítottak helyéről egy bankautomatát. Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője mindössze annyit közölt: a rablást egy világos színű személyautóval hajtották végre, a tettesek a széfet el is vitték magukkal. A nyomozás jelenleg is tart, további részleteket nem közöltek.

Képeink a dunavecsei rablás helyszínén készültek.
 

Ezek is érdekelhetnek