Rendőrkézen a sátoraljaújhelyi droghálózat

Úgy is mondhatnánk, hogy kistérségi droghálózatot számolt fel a rendőrség Sátoraljaújhelyen és környékén. Az összehangolt akció keretében tucatnál több kábítószer-terjesztésben, illetve -fogyasztásban érdekeltet fogtak el.

BulvárBorzák Tibor2009. 11. 24. kedd2009. 11. 24.
Rendőrkézen a sátoraljaújhelyi droghálózat

Sátoraljaújhelyen és környékén összehangolt rendőrségi akciót tartottak, melynek során kábítószereket, illetve a felhasználásukhoz szükséges eszközöket találtak és foglaltak le. A házkutatások során főként növényi származékokat, mérlegeket, gyorszáras nylontasakokat gyűjtöttek be a nyomozók.

Az eljárás jelenlegi szakaszában három sátoraljaújhelyi, illetve hollóházi terjesztővel szemben – visszaélés csekély mennyiségű kábítószerrel vétségének megalapozott gyanúja miatt – indított eljárást a sátoraljaújhelyi rendőrkapitányság. A házkutatások során lefoglalt drogok hatóanyag-tartalmát, illetve annak pontos értékét szakértők bevonásával vizsgálják.

A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája. Tőlük származó információ az is, hogy eddig 16 eljárás indult olyan sátoraljaújhelyi, füzéri, hollóházi fogyasztókkal szemben, akik megalapozottan gyanúsíthatóak csekély mennyiségű kábítószerrel való visszaélés vétségével, amiért két évig terjedő szabadságvesztést szabhat ki a bíróság.

Ezek is érdekelhetnek