Rod Stewart meddig lépked visszafelé?

Ismét egy olyan produkcióval rukkolt elő a smirgli hangú énekes, Rod Stewart, ami arra bizonyíték, hogy visszafelé halad az időben. Minden idők legnagyszerűbb soul dalait értelmezte újra, tizenhárom klasszikus slágert választott soron következő lemezére.

BulvárBorzák Tibor2009. 11. 21. szombat2009. 11. 21.
Rod Stewart meddig lépked visszafelé?

Az egykori sírásó és focista az évtizedek során hatalmas zenei karriert futott be. Az ősidőkben a The Jeff Beck Banc, majd a The Faces frontembere volt, s már akkor szuperlatívuszokban írtak tehetségéről a kritikusok. Például neki tulajdonítják a soul és a blues összeolvasztását. Sokrétű pályafutása során mindent megkapott: birtokolja a legnagyobb könnyűzenei elismerést, a Grammy-díjat, és természetesen tagja a Rock and Roll Hall-nak is.

Rod Stewart az utóbbi években a múlt emlékei után kutatott. The Great American Songbook címmel összeállított egy négyrészes sorozatot az amerikai örökzöldekből, swingekből – minden kedvencét elénekelte. Megjelent egy rockválogatása is, melyen kortársainak sikerszámaiból csemegézett. Azt gondolná az ember, ennyi nosztalgia után végre saját mondandóval és friss zenei ötletekkel rukkol elő a világsztár. De nem: marad továbbra is a visszatekintés. Ezúttal a hatvanas és hetvenes évek klasszikus soul slágereiből kötött csokrot, s így végérvényesen visszatért zenei pályája kezdeteihez.

A Soulbook című új korong kapcsán régi kollégái is felbukkantak, köztük korábbi producer társai, Steve Tyler és Steve Jordan, akik sok más hírességgel dolgoztak már együtt az évek során. Az alapötlet az, hogy olyan felvételeket poroljanak le, melyek nemcsak R&B nóták voltak, hanem a toplisták élén tanyázó popslágerek is. Így találták meg például az If You Don’t Know Me By Now, vagy a What Becomes of the Broken Hearted című számokat. A jól ismert dalok mellett híres előadók is növelik a lemez színvonalát: Rod Stewarttal duettezik a szupersztár Mary J. Blige, az Oscar- és Grammy-díjas Jennifer Hudson, a legendás Smokey Robinson, valamint a soul koronázatlan királya, Stevie Wonder.

Oké ez az album, nem is nagyon lehetett elrontani. Most már csak abban reménykedünk, hogy minden idők egyik legismertebb előadója végre befejezi a hátrafelé araszolást, mert felfedezett már magának minden gyöngyszemet, s végre vadonatúj produkcióval rukkol elő... (Sony Music)

Ezek is érdekelhetnek