Állatokkal üzenő álmok

Az álmok jelentésének megfejtése ősidők óta izgatja az emberiséget. A babiloniak abban hittek, hogy az álmok megjósolják a jövőt, ezért követték a jeleket. Mai felfogás szerint az álmok a tudatalattink aktív munkájának, üzeneteinek eszköze.

BulvárBalogh Mária2010. 06. 24. csütörtök2010. 06. 24.
Állatokkal üzenő álmok

Tapasztalták már, hogy olyan álmuk volt, amiben ismeretlen, labirintusszerű helyen jártak, régi barátokkal és családtagokkal találkoztak, s egyszer csak megjelent egy macska kórházi ágyon? Zagyvaságnak tűnik a kép. Pár nap múlva viszont, valóban találkoztak egy régen látott személlyel, akitől kedves meghívást kapnak egy étterembe, ahol a párjukat meglátják egy idegen férfival-nővel? Sőt, valamely betegség is felütötte a fejét...

Aki hisz az álomfejtésben, megérti az üzenetet. A macska a hamisságot, a csalfaságot jelenti, aminek a betegséghez úgy lehet köze, hogy a cicák odafészkelnek előszeretettel, ahol a földnek káros a kisugárzása, s ami az emberre veszélyes.

Az álmokat pusztán biológiai szerepük alapján nem lehet megmagyarázni. Az agy vélhetően alvás közben dolgozza fel azokat az információkat, amelyeket ébrenléti állapotban összegyűjtött. Félelmek, vágyak, örömök, feszültségek, aggodalmak sorakoznak. Az állatok az egyik leggyakoribb szereplői az álmainknak. Népszerűségük oka, hogy nem csak a ház körül élnek, de a gyerekek az állatkertben is előszeretettel látogatják őket, sőt számos rajzfilm és más produkció főszereplői is.

A különféle karakterű állatok különböző lehetőséget kínálnak útmutatóul valós életünkben, amennyiben hiszünk álmaink üzenetében. A beszélő állatok a felsőbbrendű tudásról, a nagyfokú bölcsességről tanúskodnak, míg az általunk megmentett jószágok a saját érzelmeink és jellemvonásunk ismeretéről, birtoklásáról adnak hírt. Ha kísérleti állatok bukkannak fel álmainkban, bizonyos, hogy ébren számos elfojtott érzést kell elrendeznünk magunkban.

A Nagy Álmoskönyv és az egyiptomiak álomfejtő kézirata alapján az alábbi üzenettel segíthetünk az állati álmokkal kapcsolatosan a következő alapértelmezések lehetségesek:

Borjú: öröm
Bika: vendégség ,ha kerget, akkkor betegség,
Disznó: hazugság, betegség,
Darázs: jó idő; ha megcsíp, rágalmazás,
Kutya: öröm; vicsorgása gyűlöletet jelent; hízelgése őszintétlenséget üzen,
Egér: pénz áll a házhoz,
Galamb: ha megfogjuk, párra találunk,
Gólya: barátságot kötünk,
Hal: erő, egészség; de tengeri halat látni nem várt félelem,
Kakas: gonoszkodás; kukorékolását hallani öröm, béke,
: munka, nyereség, jó lehetőségek,
Pók: bánat, félelem; pókot megölni jót jelent,
Vadállatok: ellenség a közelünkben, szándékainkat akadályozzák.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek